23 Iulie 2012 publicat în Mami 21 share-uri

Pacienta este o fetita in varsta de 11 ani, care a fost protezata in urma cu 7 ani, insa proteza auditiva s-a dovedit a fi ineficienta.

Luni, 23.07.2012, incepand cu ora 9.00 va fi efectuat un nou implant cohlear cu portelectrod lung,in cadrul Spitalului pentru copii “Grigore Alexandrescu” din Bucuresti.

Pacienta este o fetita in varsta de 11 ani, care a fost protezata in urma cu 7 ani, insa proteza auditiva s-a dovedit a fi ineficienta. Micuta s-a prezentat la medic pentru diagnostic, in urma cu 6 luni. Dupa efectuarea testelor audiologice la Clinica Urechii, s-a constatat ca aceasta suferea de o hipoacuzie neurosenzoriala cu scadere pe frecventele medii și inalte peste 85 de decibeli.

Consultul logopedic a indicat ca fetita vorbea articulat, dar nu putea intelege și nu putea reproduce cuvintele pe care le auzea in mediul de zgomot.

De aceea, s-a decis implantarea cohleara cu portelectrod lung pentru a stimula cat mai aproape filetele nervului auditiv. Interventia va fi efectuata in cadrul Spitalului de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucuresti, condus de prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii

Echipa care va efectua interventia este formata din dr. David Lucian,cofochirurg,dr. Tudor Adrian, audiolog pentru reglajul implantului cohlear, seful compartimentului de audiologie la Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii "Grigore Alexandrescu",dr. Dan Masariu, medic specialist ORL la Clinica Urechii din Bucuresti, dr. Dan Corneci, anestezist, dr. Stoica Gabriela, logoped psiholog.

Resursele financiare utilizate pentru realizarea interventiei chirurgicale provin partial din banii pacientului, urmand a fi completati din sponsorizarile obtinute prin implicarea prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu. Costul unei astfel de operatii se ridica la 25.000 de euro.

Foto: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri