8 August 2012 publicat în Mami 16 share-uri

Conform unui studiu al Societatii Romane de Pediatrie realizat in cadrul campaniei "Sa protejam impreuna copilaria", 51% dintre mamici nu au auzit de vaccinarea impotriva rotavirusului, cea mai frecventa boala infectioasa a copilariei.

Comunicat de presa

Rotavirus- un virus ce ameninta sanatatea copiilor

• 51% dintre mamele din Romania nu au auzit de imunizarea impotriva rotavirusului
• Dintre bolile copilariei, rotavirusul apare cel mai devreme; infectia reprezinta un risc inca din primele luni de viata
• Pentru 8 din 10 copii afectati de rotavirus a fost necesara spitalizarea, mai mult decat in cazul copiilor cu hepatita B sau pneumonie

Bucuresti, 24 iulie 2012 – Conform unui studiu al Societatii Romane de Pediatrie realizat in cadrul campaniei “Sa protejam impreuna copilaria” de catre Cult Market Research, 51% dintre mamici nu au auzit de vaccinarea impotriva rotavirusului, cea mai frecventa boala infectioasa a copilariei.

Derulat la nivel national in randul mamelor cu copii cu varste intre 0 si 5 ani, studiul a aratat ca din procentul redus de mame care au auzit despre vaccinul impotriva rotavirus, doar 35% au ales sa isi protejeze copilul prin imunizare. In comparatie cu vaccinarea impotriva celorlalte boli (pneumonie, varicela, hepatita B), vaccinarea anti-rotavirus are cel mai mic procent inregistrat: aproape de 2 ori mai putine mame aleg sa previna infectia cu rotavirus a copilului prin imunizare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Cu toate acestea, conform rezultatelor studiului, rotavirusul a spitalizat cei mai multi copii in comparatie cu celelalte boli, mai multi chiar si decat hepatita B sau pneumonie. Astfel, potrivit studiului, spitalizarea a fost necesara pentru 8 din 10 copii afectati de rotavirus. In Romania, media de spitalizare pentru rotavirus este de 6 zile.

Respondentii au confirmat ca media de varsta la care copiii lor sau ai prietenilor s-au infestat cu rotavirus este 1,7 ani, cea mai mica in comparatie cu celelalte boli ale copilariei. Specialistii Societatii Romane de Pediatrie atentioneaza asupra faptului ca rotavirusul prezinta cele mai mari riscuri, uneori fatale, la copiii de sub 1 an. Statisticile medicilor din Romania arata ca 95% dintre copii se vor imbolnavi de rotavirus inainte de a implini varsta de 5 ani.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri