31 Decembrie 2012 publicat în Mami 49 share-uri

Profesorii si parintii au o misiune grea: formarea si educarea copiilor. Ce influente au mijloacele tehnice actuale: televizorul, internetul asupra acestui proces de educatie?

Cele mai frecvente greseli ale parintilor in educarea copiilor

Parintele Serafim Rose: Educatia ortodoxa a copiilor

“Trebuie sa ne impotrivim lumii si ispitelor ei in mod onest si realist si in special trebuie sa-I pregatim pe tineri pentru infruntarea ispitelor. Trebuie sa fim zilnic pregatiti pentru a contracara influenta lumii, pe baza principiilor unei educatii crestine intelepte. Aceasta inseamna ca tot ceea ce un copil invata la scoala, trebuie in mod constant controlat si indreptat acasa. Nu putem considera ca tot ce invata la scoala este ceva bun si lumesc si ca nu are nicio legatura cu educatia lui ortodoxa.

El poate invata meserii folositoare sau alte lucruri utile, dar si multe conceptii si filosofii gresite. Modul fundamental de raportare al unui copil la literatura, muzica, istorie, arta, filosofie, chiar la stiinta si bineinteles la viata si la religie, nu trebuie sa vina, mai inainte de toate de la scoala, pentru ca scoala le ofera prin prisma filosofiei moderne.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

El trebuie sa vina in primul rand din familie si din Biserica, altfel copilul va fi destinat unei educatii gresite in lumea de azi, unde sistemul de educatie este in cel mai bun caz agnostic, iar in cel mai rau caz, intru totul ateist sau anti-religios.

Parintii trebuie sa stie ce muzica asculta copiii lor, la ce filme se uita, la ce fel de limbaj sunt expusi si ce fel de limbaj folosesc si sa le imprime o atitudine crestina asupra acestora. Televizorul- in familiile in care nu este suficient curaj de a renunta la el, trebuie strict controlat si supravegheat, pentru a evita efectele otravitoare ale acestei masini.

Dar nu numai copiii, ci noi toti ne confruntam cu aceasta lume care incearca sa ne formeze ca anti-crestini, prin scoala, televiziune, filme, muzica si toate celelalte influente care apasa asupra noastra, mai ales in orasele mari.

RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate

Toata incarcatura care se revarsa asupra noastra are aceeasi sursa, are un anumit mesaj care ne este transmis, acest mesaj al auto-idolatriei, al relaxarii, al napasarii, al distractiei, al renuntarii la orice gand pentru alta lume, prin diferite mijloace, fie prin muzica, filme, televiziune, fie prin scoala. Totusi nu trebuie sa vedem lumea din jur in intregime rea…"

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.

articol de ioana p.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri