Societatea Romana de Pediatrie trage un semnal de alarma: parintii trebuie sa se informeze din surse sigure cu privire la ingrijirea copiilor

Comunicat de presa

Societatea Romana de Pediatrie atrage atentia parintilor din Romania asupra pericolelor la care isi pot expune copiii, atunci cand folosesc surse de informare privind ingrijirea celor mici de pe internet, care sunt neavizate de lumea medicala. Specialistii pediatri trag un semnal de alarma asupra importantei de a folosi surse specializate de informare, precum medicul de familie sau medicul pediatru.

Potrivit unui studiu realizat de Societatea Romana de Pediatrie , medicul pediatru este principala sursa de informare in ceea ce priveste protectia copilului pentru 27% dintre parinti, urmata indeaproape de internet, sursa folosita de 26% dintre respondentii cu copii. Pornind de la faptul ca tot mai multi parinti cauta informatii despre ingrijirea copiilor pe internet, specialistii pediatri atrag atentia asupra importantei de a folosi numai site-urile avizate, redactate de medici si verificate de institutiile de specialitate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Dicționar de vise: Ce înseamnă când visezi șobolani? Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

De asemenea, nevoia de a crea o punte de legatura intre medici si publicul larg, de a avea surse credibile si corecte de informare pentru public, a fost dezbatuta si in cadrul primei editii a congresului RoVaccin (15 – 16 martie 2013), organizat de Societatea Romana de Microbiologie, in parteneriat stiintific cu Societatea Romana de Pediatrie.

Pornind de la aceasta nevoie si pentru a testa comportamentul actual al parintilor in mediul online, Societatea Romana de Pediatrie a realizat in luna martie 2013 un studiu despre nivelul de credibilitate pe care parintii il acorda site-urilor de specialitate despre ingrijirea copiilor, la care au raspuns 406 parinti din platforma campaniei “Sa protejam impreuna copilaria” . Conform studiului, 75% dintre parinti au declarat ca au incredere in infomatiile prezentate de medicii pediatri online, referindu-se la www.protejamcopilaria.ro, platforma fiind considerata astfel o sursa credibila de informare. Dintre acestia, 63% au raspuns ca prefera sa verifice informatiile primite online si din alte surse, indicand astfel nevoia de a beneficia de o documentare completa cand vine vorba de sanatatea copiilor lor. In cadrul platformei de informare a Societatii Romane de Pediatrie www.protejamcopilaria.ro, medicii pediatri raspund in medie la 5 intrebari pe zi primite de la mamici. Prin aceste intrebari, majoritatea parintilor vor sa afle informatii specifice si sigure despre modalitatile de imunizare si protejare a copilului.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   FOREO lansează un nou brand anti-îmbătrânire Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău?

De asemenea, potrivit studiului, peste 80% dintre parintii care au vizitat o platforma specializata despre ingrijirea corecta a copilului (referindu-se la www.protejamcopilaria.ro, cu 21.000 vizitatori unici/luna) cauta informatii credibile despre bolile infectioase si modalitati eficiente de prevenire a acestora.

Foto@Depositphotos


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri