Always a donat echipamente didactice si materiale educationale in valoare totala de 40.000 USD catre patru scoli din tara, in care studiaza, in prezent, peste 800 de elevi.

Comunicat de presa

Cele patru scoli, selectate cu ajutorul Ministerului Educatiei Nationale, au fost dotate cu rechizite si materiale ajutatoare pentru predare, laborator de stiinte exacte, biblioteca sau laborator de informatica.
Donatia a facut parte dintr-o initiativa derulata de Always in perioada ianuarie – martie 2013, demarata din convingerea ca tinerii au nevoie de sustinere pentru a avea acces la o educatie completa. Always si-a propus sa faca un prim pas in aceasta directie, contribuind la cresterea calitatii procesului de invatare.

Cu ajutorul donatiilor catre cele patru scoli, aflate in localitaţile Ocolna (jud. Dolj), Moroieni (jud. Dambovita), Valea Macrisului (jud. Ialomiţa) si Turda (jud. Tulcea), elevii au acces la sesiuni interactive, informatii practice si tehnologie avansata care schimba modul in care cei mici privesc scoala si procesul de invatare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Doinita Dumitrache, Director al Scolii Generale Valea Macrisului, Jud. Ialomita: ”Copiii care invata la noi sunt la fel ca orice alt copil din orasele mai mari, cu exceptia faptului ca nu au acces la acelasi tip de resurse si invata despre lume doar cu ajutorul nostru, al profesorilor. Sunt copii care nu au iesit din localitate niciodata, au vazut un tren doar la televizor sau in imagini, iar accesul la internet exista in foarte putine cazuri. Tocmai de aceea, isi doresc sa vina la scoala si intra in laboratorul de informatica incantati ca pot descoperi lucruri la care, in mod normal, nu au acces. Iar acum avem suficiente calculatoare pentru ca fiecare elev sa profite de timpul petrecut in laborator.

Efortul de a sprijini accesul tinerilor la o educatie de calitate este motivat de contextul in care, in Romania, chiar si deprinderea notiunilor de baza se dovedeste dificila pentru aproximativ 40% dintre adolescenţii de 15 ani. Potrivit Raportului 2011 OECD/PISA, Ciclul de testare 2008-2009, publicat pe site-ul Centrului National PISA, acestia intampina dificultaţi la citire (capacitatea de inţelegere a unui text) si nu pot indeplini condiţiile minime de inţelegere a unui paragraf scurt si simplu din punct de vedere sintactic.

A contat cine a zbierat mai tare Termoenergetica oprește furnizarea căldurii în București, în următoarele zile. Ce instituții fac excepție Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri

Tinerele din Romania si-au aratat sustinerea pentru initiativa Always, participand la o competitie pe pagina de Facebook NoiFetele. Impreuna cu Soré Mihalache, Alina Eremia si Criss Ciobanasu de la LaLa Band, susţinatoare ale campaniei Always, castigatoarele concursului au participat la echiparea scolii din Valea Macrisului cu un laborator de informatica si alte materiale didactice.
 

Foto fr si main: By Sharomka /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri