Prima zi de scoala reprezinta un moment unic, atat pentru copii, cat si pentru parinti. Sunt insa cei mici pregatiti pentru marele eveniment sau prefera sa fie in continuare in bratele mamei?Noi va venim in ajutor cu o serie de sfaturi utile prin care va ajutam sa va pregatiti prichindelul asa cum se cuvine pentru noul an scolar.

Prima zi de scoala reprezinta, atat pentru micuti, cat si pentru parinti, un moment memorabil care trebuie pregatit asa cum se cuvine din toate punctele de vedere.

Desi cei mai multi copii asteapta cu mare nerabdare inceputul scolii, ei isi fac si o multime de griji si isi pun o serie de intrebari, precum: “Oare ce se va intampla la scoala?”, “Ce asteptari au parintii de la el?”, “Ce fel de oameni va cunoaste?”, “Se va intelege bine cu profesorii?” etc.

Momentul intrarii in scoala nu presupune doar achizitionarea de hainute si rechizite, ci si pregatirea copilului din punct de vedere fizic, intelectual si emotional. Copilul trebuie sa fie dezvoltat din punct de vedere formativ si sa fie apt sa dobandeasca abilitati, capacitati si operatii necesare actului de cunoastere care favorizeaza invatarea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile

In ceea ce priveste pregatirea fizica a celui mic, acesta ar trebui sa aiba organismul cladit sanatos, sa fie rezistent la efort si sa poata desfasura o munca sustinuta, fara a obosi prea repede.

Pentru a va ajuta sa treceti cu bine, atat voi, cat si prichindeii vostri, peste prima zi de scoala, noi va venim in ajutor cu o serie de sfaturi foarte utile. Si nu uitati, fiti alaturi de micut si sprijiniti-l in tot ce are nevoie, pentru ca voi aveti rolul cel mai important in diminuarea anxietatii copilului.

Cititi si:

9 Greseli ale parintilor privind educatia copiilor

Descopera aptitudinile copilului tau. Primii pasi pe drumul vietii

Utilizarea recompenselor si pedepselor la copii

Foto fetita cu flori@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri