Prima zi de scoala reprezinta un moment unic, atat pentru copii, cat si pentru parinti. Sunt insa cei mici pregatiti pentru marele eveniment sau prefera sa fie in continuare in bratele mamei?Noi va venim in ajutor cu o serie de sfaturi utile prin care va ajutam sa va pregatiti prichindelul asa cum se cuvine pentru noul an scolar.

9 Sfaturi utile pentru a pregati copilul pentru prima zi de scoala

• Vorbiti cu copilul despre scoala cu cel putin 2 saptamani inainte de marele moment – trebuie sa ii explicati tot ceea ce se va intampla acolo, sa ii raspundeti la toate intrebarile pe care vi le pune, sa ii scoateti in evidenta schimbarile care vor aparea fata de gradinita.

Nu in ultimul rand, incercati sa ii aratati, fara a-l speria, ca lucrurile sunt destul de serioase si ca scoala nu inseamna numai joaca si distractie.

• Pregatiti copilul pentru ora de trezire – aflati din timp care este programul pe care cel mic il va avea la scoala si incercati sa il obisnuiti, treptat, sa se trezeasca mai devreme, pana ajunge la ora la care va incepe orele. Pentru a-I crea aceasta rutina, ar fi bine sa cumparati un ceas desteptator, pentru ca micutul vostru sa se trezeasca atunci cand suna alarma.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

• Stabiliti impreuna cu prichindelul ora de joaca si de uitat la televizor – intrucat de acum incolo va fi ocupat cu mersul la scoala si cu rezolvarea temelor, copilul nu va mai avea toata ziua la dispozitie pentru a se juca, asa ca ar fi bine sa ii stabiliti o singura ora pe zi cand ii este permis acest lucru.

• Familiarizati copilul cu scoala inainte de marele moment – pentru a reduce starea de neliniste si panica pe care cel mic ar putea-o avea in prima zi de scoala, ar fi bine sa mergeti cu el de cateva ori sa viziteze locul unde isi va petrece de acum incolo cateva ore pe zi, sa ii aratati clasa, coridoarele si curtea scolii. In acest fel, in prima zi de scoala nu va mai avea impresia ca paseste pe un taram necunoscut unde i se poate intampla ceva rau.

Foto back to school@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri