13 Septembrie 2013 publicat în Mami 24 share-uri

Multe mamici incearca sa isi invete copiii sa doarma singuri, in camerele lor, dar, de cele mai multe ori, incercarile lor esueaza si isi pierd orice speranta, pana se dau batute. Pentru a va ajuta sa solutionati aceasta problema, specialistul Kidz va vine in ajutor cu o multime de sfaturi utile, care va vor aduce inapoi atat voua, cat si micutilor vostri, un somn linistit si odihnitor.

Copilul are nevoie de un somn odihnitor si de propriul sau spatiu bine amenajat, pentru a creste si a se dezvolta armonios. Dar stim cu totii ca fiecare mamica are tendinta de a-si tine puiul aproape, de a-l rasfata si de a dormi cu el in brate, obisnuindu-l in acest fel pe micut sa nu adoarma decat in prezenta ei.

Daca te regasesti printre mamicile care si-au invatat copiii sa doarma cu ele, atunci a sosit momentul sa-l dezobisnuiesti pe cel mic si sa-l determini sa doarma singurel, in patutul si in camera lui. Intrebarea este cum, deoarece multi parinti intampina mari dificultati cand vine vorba de somnul copilului.

Specialistul Kidz iti vine in ajutor cu o serie de sfaturi utile, explicandu-ti, in acelasi timp, avantajele multiple ale somnului copilului de unul singur. Tot ce trebuie sa faci este sa fii perseverenta si sa dai dovada de multa rabdare! Rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? Cum să alegi componente pentru baia ta Principiile de bază ale mașinii CNC

8 Sfaturi utile pentru a-l invata pe cel mic sa doarma singur

Metoda Ferber se foloseste cel mai des pentru a-l determina pe micut sa doarma singur si pentru a-i crea o rutina de somn. Metoda Ferber se refera la obisnuirea copilului sa adoarma singur, treptat, chiar daca plange, pana ajunge sa adoarma fara ajutorul mamei.

Metoda in sine nu indeamna mamele sa isi lase copiii sa planga necontrolat pana adorm, ci doar sa planga pentru perioade scurte de timp, apoi sa mearga sa ii linisteasca, marind treptat durata timpului in care lipsesc.

Foto@Shutterstock.com

Descopera mai multe despre Metoda Ferber


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri