Celulele stem sunt celule regenerative menite sa pastreze sanatatea bebelusului. Celulele stem constituie o descoperire revolutionara, putand vindeca o serie de boli.

De cate feluri sunt celulele stem?

Celulele stem sunt de 2 feluri: celule stem embrionare si celule stem adulte.

Celulele stem embrionare – provin din embrioni cu varsta maxima de 7 zile ce pot fi, la randul lor, donati sau produsi in exces in timpul proceselor de fertilizare in vitro.

Procesul de fertilizare consta in recoltarea ovulelor si spermei si fertilizarea lor in conditii speciale de laborator, apoi in implantarea in uterul mamei a unuia sau mai multor ovule fecundate.

Ovulele fecundate care raman sunt pastrate in recipiente speciale si inghetate si daca femeia nu mai doreste folosirea embrionilor pastrati in laborator, acestia pot fi donati ca sursa de celule stem embrionare.

Celulele stem adulte – provin din organisme adulte sau din cordonul ombilical, imediat dupa nasterea copilului. Aceste celule mentin integritatea organismului si repara celulele uzate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie!

Cum pot fi prelevate si folosite celulele stem?

Celulele stem pot fi prelevate din sangele placentar imediat dupa nastere, placenta fiind un organ deosebit de important in timpul sarcinii, deoarece asigura transferul de nutrienti si oxigen de la mama la fat.

Cititi si:

Celulele stem - revolutia stiintifica in medicina

Foto@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri