27 Septembrie 2013 publicat în Mami 6 share-uri

Desi pare greu de crezut, scoala poate fi o experienta extraordinara, atat pentru copil, cat si pentru tine, ca parinte.

Sfaturi creative pentru mamici

de Anca Ghinea, Creative Manager Intuitext

Iata o serie de idei care pot face din scoala o aventura minunata in lumea cunostintelor.

1. Provocare la creativitate: in primele zile de scoala, stabileste un titlu anului scolar respectiv, impreuna cu copilul tau. De exemplu: “anul micului muschetar”, “anul exploratorului”,” anul magic” etc. Va fi distractiv si totodata un punct de referinta in momentele mai dificile care pot urma in decursul anului scolar. Si pentru ca este un an magic, atunci si copilul tau poate rezolva, ca prin magie, noile provocari, nu?

2. “Scoala este…” Continua impreuna cu copilul tau propozitia. Alege cuvinte pozitive si, in acelasi timp, reprezentative. Repeta exercitiul chiar daca trece prin faze de genul “eu nu vreau sa mai merg la scoala” sau “nu imi place scoala”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Asprele legi ale Educației. Elevii nu mai au voie cu telefoane mobile la ore şi să fumeze la şcoală

3. Spectacol in familie. Eseul lui tocmai a fost foarte apreciat la scoala? De ce nu ai marca momentul cu o scurta reprezentatie chiar in living? De exemplu, realizeaza un afis colorat, pe care sa-l lipesti prin casa, in care sa specifici ora si locul reprezentatiei.

Copilul tau ar putea citi o sectiune din eseu, iar apoi reprezentatia s-ar putea termina cu o gustare deliciosa. Nu uita sa faci si fotografii pentru a imortaliza momentul.

4. Expozitia. Incurajeaza si apreciaza eforturile copilului tau… intr-un mod original. Felul in care te raportezi la rezultatele copilului tau este esential si poate contribui la perceptia lui fata de scoala. In plus, starea lui de bine se va manifesta in noi rezultate ce vor aduce noi bucurii.

Foto copii fericiti la scoala@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri