11 Octombrie 2013 publicat în Mami 4 share-uri

Eruptia dentara sau aparitia dintisorilor la copii este un subiect foarte dezbatut atunci cand vine vorba de ingrijirea celui mic. Pentru a stii exact cum sa abordati aceasta "problema" si sa treceti cu bine peste ea, noi v-am pregatit o serie de informatii si sfaturi utile.

Aparitia dintisorilor la copii reprezinta una dintre cele mai dezbatute probleme in zilele noastre si, uneori, le poate da dureri de cap atat copiilor, cat si mamicilor. Dintisorii de lapte incep sa apara in jurul varstei de 6 luni, dar acest moment nu este batut in cuie si variaza de la copil la copil. Asa ca nu este cazul sa va ingrijorati daca micutului vostru ii apare primul dintisor la 3 luni sau la un an.

Dentita temporara este formata din 20 de dinti si creste integral pana in jurul varstei de 2 ani, incepand sa se schimbe cu dentita definitiva – 32 de dinti, in jurul varstei de 6-7 ani. Primii dinti care ii apar copilului sunt cei doi dinti centrali de jos, apoi cei doi dinti centrali de pe maxilarul de sus, acestia fiind urmati de cate 2 incisivi de-o parte si de alta a primilor 2 dinti de sus si de jos.

Simptomele aparitiei dintilor

Atunci cand incep sa ii creasca dintisorii, parintii pot observa cateva schimbari in comportamentul celui mic, insa nu este cazul sa isi faca griji.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Schimbări importante în regulile de circulație. Poliția a anunțat cum se circulă acum în sensul giratoriu: ”Vechea practică nu mai e valabilă” Club Originals- campania prin care adidas celebrează creativitatea noilor generații Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

In cazul in care copilul are febra mai mare de 38 de grade C, diaree, stari de voma sau stare de moleseala acuta, atunci este cazul sa consultati un doctor, deoarece este foarte mare posibilitatea ca aceste simptome sa nu aiba legatura cu eruptia dentara. Iata, mai jos, cateva dintre simptomele aparitiei dintisorilor.

10 Simptome care anunta aparitia dintilor de lapte

• Saliva abundenta, care poate genera si tuse

• Febra moderata (37,5 – 38)

• Starea de iritabilitate si agitatie a copilului

• Tendinta de a musca obiecte, jucarii sau propriile manute

• Gingii umflate si rosii

Cititi si:

Eruptia dintilor - un chin pentru bebe si pentru tine

Foto@Depositphotos.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri