28 Octombrie 2013 publicat în Mami 18 share-uri

Cine a zis ca e usor sa fii parinte si sa iti cresti copilul in asa fel incat el sa fie cel mai destept, cel mai cuminte, cel mai bine educat si asa mai departe? Intrucat noi stim cat de dificila este meseria de parinte, iti venim in ajutor cu 20 de sfaturi esentiale despre viata pe care sa i le oferi micutului tau.

13. Implica-l in hobby-urile tale si explica-i de ce iti place sa faci un anumit lucru. In acest fel veti ajunge sa petreceti mai mult timp impreuna si sa va apropiati.

14. Sfatuieste-l si ajuta-l sa se implice in cat mai multe activitati educative si constructive in timpul liber: sa faca sport, sa mearga la lectii de canto, pian, ateliere de pictura, cursuri de actorie etc.

15. Lauda-l cand realizeaza ceva, oricat de mica ar fi realizarea lui. In acest fel, ii vei creste increderea si stima de sine.

16. Nu-i da voie sa fie agresiv sau sa manifeste violenta fata de prietenii sai, alte persoane sau animale. Odata ce ii vei tolera un astfel de comportament, asa se va invata si va continua sa se poarte inadecvat.

17. Invata-l sa nu fie risipitor, sa stinga lumina cand iese din camera, sa opreasca apa la robinet si sa nu arunce la gunoi lucrurile bune. Il vei ajuta sa isi formeze o viziune asupra gestionarii banilor si a reusrselor de orice fel.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

18. Spune-i sa puna lucrurile la locul lor dupa ce le-a folosit, sa restituie obiectele imprumutate si sa isi ia inapoi lucrurile pe care le-a dat altor copii cu imprumut.

19. Daca strica ceva in casa, cere-i sa te ajute sa repari, chiar daca ajutorul lui este unul minor. Trebuie insa sa inteleaga ca el este responsabil pentru ceea ce s-a intamplat si trebuie sa incerce sa isi indrepte greseala.

20. Ia-l cu tine, din cand in cand, la serviciu, la piata, la intalnirile cu prietenii, croitor, cumparaturi etc. Lasa-l sa isi spuna parerea sau sa puna el obiectele in cosul de cumparaturi. Se va simti, cu siguranta, important si responsabil.

Va recomandam sa cititi si:

Cum inveti copilul sa economiseasca si sa gestioneze banii pe care tu ii oferi?

Scoala prin joc - Fa-ti copilul sa invete de placere

Cum sa iti pregatesti copilul pentru scoala

4 Tips-uri pentru o comunicare eficienta parinte-copil

Alternative in locul pedepsei

Foto familie activitati la laptop@Shutterstock.com

Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri