De cand nu-ti mai aduci aminte cand a fost ultima data cand ai iesit si ai petrecut timp cu prietenele ca intre fete inainte de a veni pe lume copilul?
De cand nu-ti mai aduci aminte cand a fost ultima data cand ai iesit si ai petrecut timp cu prietenele “ca intre fete” inainte de a veni pe lume copilul?

Studii recente au aratat ca proaspetele mamici uita de prietenele sau prietenii pe care-i aveau inainte de a naste, iar timpul petrecut impreuna cu acestia scade drastic.

Pentru o femeie, relatia de prietenie inseamna mult mai mult decat pentru un barbat. Prieteniile te apara de anxietate si depresie si au un impact emotional deosebit asupra ta. Impartasind micile probleme cu o prietena buna, te poti descarca de energiile negative si te incarci cu energie pozitiva.

Oricat de frumos este sentimentul pe care-l traiesti atunci cand devii mama, acest eveniment are un impact negativ asupra relatiilor tale cu prietenele, mai ales daca acestea nu au inca copii. Ocupata cu slujba de mamica 24 de ore din 24, nu vei mai avea timp pentru iesit in oras si pentru a-ti petrece timp cu amicele, iar ele nu te vor intelege deoarece nu au experimentat inca aceste lucruri.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Totusi, poti incerca sa ai o discutie cu prietenele in care sa le explici ca practic faptul ca esti mamica nu-ti permite sa ai un program la fel de flexibil ca si pana acum, dar ca prietenia lor conteaza mult pentru tine si nu doresti sa va puneti in pericol relatia.

Incearca ori de cate ori ai ocazia sa iesi cu prietenele si sa petreci putin timp cu ele. Sau macar da-le un telefon din cand in cand sa afli ca sunt bine si sa le spui ca te-ai gandit la ele. Nu renunta la vechile prietene doar pentru ca iti este prea lene sa dai un telefon!

In ceea ce priveste noile prietenii, este important pentru tine sa incerci sa socializezi cu alte mamici, facandu-ti prietene noi. Veti avea subiecte commune de dicutie, veti face schimb de experienta in privinta ingrijirii si cresterii copiilor si te vei simti inteleasca pe deplin, deoarece o prietena care este mamica te va intelege mult mai bine.

Poti cunoaste noi mamici cu care sa legi prietenii la cursurile de ingrijire prenatala, cand mergi la plimbare cu copilul in parc sau chiar pe forumurile online. Si kidz are un forum in care mamici discuta si se sfatuiesc despre cresterea corecta si ingrijirea copiilor lor. Intra aici pentru a cunoaste noi mamici dornice de discutii.

Este adevarat ca noile prietenii necesita timp pentru a se consolida, dar nu trebuie sa te grabesti. Cu putina rabdare si intelegere vei vedea ca si prieteniile noi vor deveni frumoase ca si cele vechi.

Un articol de Simona Prodanoiu



Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri