Daca ai ales sa-ti hranesti bebele cu lapte de san, atunci este bine ca planurile pe care le faci sa-l includa si pe micut, deoarece va trebui sa-l iei cu tine peste tot. Multe dintre proaspetele mamici isi fac griji neintemeiate in legatura cu alapatul in public, deseori singurele personae care observa ca tu alaptezi sunt mamicile, care nu te judeca pentru ca si ele alapteaza sau au alaptat in public.
Daca ai ales sa-ti hranesti bebele cu lapte de san, atunci este bine ca planurile pe care le faci sa-l includa si pe micut, deoarece va trebui sa-l iei cu tine peste tot. Multe dintre proaspetele mamici isi fac griji neintemeiate in legatura cu alapatul in public, deseori singurele persoane care observa ca tu alaptezi sunt mamicile, care nu te judeca pentru ca si ele alapteaza sau au alaptat in public.

Alaptatul este o tehnica pe care o deprinzi cu timpul si pentru o masa la san fara incidente in public, ar trebui sa te familiarizezi cu tehnicile de alaptat si sa stii care iti este cea mai la indemana. La inceput va fi mai dificil, deoarece este un lucru nou atat pentru tine cat si pentru micut, dar cu timpul va veti cunoaste.

Alaptarea este cu siguranta un moment intim si din cauza acestui aspect femeile isi fac griji. Poti sa rogi partenerul sau persoana care te insoteste sa stea in fata ta sa te fereasca de privirile oamenilor sau poti sa te acoperi purtand pe umar un prosop sau o paturica subtire. Oricum bebelusul aflat la san ocupa mare parte din peisaj, asa ca privirile oamenilor nu vor cuprinde mare lucru.

Daca te afli in vizita, acasa la o cunostinta deja lucrurile se schimba putin. Daca vrei sa ai intimitate poti cere permisiunea sa te retragi in alta camera sau sa te intorci cu spatele atunci cand alaptezi. Si masina poate fi o solutie pentru tine, mamica ce isi hraneste puiul in public.

O problema in legatura cu alaptatul in public o pot avea bebelusii sensibili, care sunt distrasi si nu sug la san atunci cand se afla in public. Dar stai linistita, in scurt timp bebe se va acomoda cu mesele in public si nu va mai avea emotii.

Daca nu te simti bine sa alaptezi in public, poti sa colectezi laptele de san in biberoane curate pe care sa le oferi apoi micutului in public atunci cand ii este foame.

Cand alaptezi, ar trebui sa te simti confortabil si in largul tau, iar daca nu te simti bine sa alaptezi in public sau in anumite locuri, atunci nu face acest lucru de nevoie sau fortata, deoarece bebe simte ca esti stresata si masa la san va decurge mai prost. Daca te simti binedispusa, bebe va fi si el vesel si va papa laptic cu mare placere!

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri