Silueta perfecta este ca un vis ce-i drept un vis frumos dar cam greu de realizat pentru oricare dintre noi. Dar daca intr-adevar iti doresti acest lucru, se poate. In ultima vreme a aparut o noua metoda de a elimina kilogramele in plus si celulita, aquagym, metoda care s-a dovedit foarte eficienta.
Silueta perfecta este ca un vis… ce-i drept un vis frumos dar cam greu de realizat pentru oricare dintre noi. Dar daca intr-adevar iti doresti acest lucru, se poate. In ultima vreme a aparut o noua metoda de a elimina kilogramele in plus si celulita, aquagym, metoda care s-a dovedit foarte eficienta.

Ce este aquagym?

Aquagym, aerobic in apa sau aquafit, reprezinta efectuarea exercitiilor de aerobic in apa mica (piscina). Astfel ca, in loc sa faci aerobic la sol, vei face gimnastica in apa. Oricine poate practica aquagym, femeie sau barbat, indiferent de varsta. Este recomandat chiar si femeilor insarcinate pana in luna a 8 a de sarcina.

Care sunt beneficiile aquagym?

Tehnicile aquagym combina diferite exercitii folosite in aerobicul la sol, plus unele metode specifice, asa ca este considerat un sport complex, care lucreaza absolut toate grupele musculare.

Daca nu stii sa inoti nu te speria, deoarece aquagym este sigur. Nu trebuie sa stii sa inoti pentru a practica aquagym pentru ca apa in care se fac exercitiile nu depaseste nivelul gatului.

Exercitiile de aerobic in apa sunt mult mai usor de facut, iar articulatiile si tendoanele sunt complet protejate pentru ca forta gravitationala este mai mica in apa decat pe uscat, si in plus nu transpiri.

Datorita faptului ca presiunea exercitata de apa asupra corpului este mai mare, apa are astfel un efect de masaj, efect ce imbunatateste circulatia sangelui si permite astfel o mai buna oxigenare a tesuturilor.

Desi poate ca nu simti oboseala musculara si ai impresia ca nu depui deloc efort, deci nu o sa slabesti, nu este deloc asa. Este impresionant, dar 40 de minute de aquagym sunt echivalentul a 120 de minute de exercitii de aerobic efectuate la sol, timp in care se consuma aproximativ 800 de calorii.

Aquagym pentru femeile insarcinate

Acest tip de activitate fizica este cea mai potrivita pentru femei in timpul sarcinii. Efortul fizic depus este minim, iar aerobicul in apa imbunatateste circulatia sangelui, oxigenarea tesuturilor- atat de necesara atat mamei cat si bebelusului; ajuta femeile insarcinate sa se simta mai usoare in ciuda faptului ca au acumulat cateva kilograme in timpul sarcinii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri