Ca parinti incercati sa oferiti copiilor vostri o educatie buna, insa de multe ori serviciul, stresul si grijile familiale va suprsolicita si va pierdeti rabdarea, o caracteristica de baza in educarea copilului.

Ca parinti incercati sa oferiti copiilor vostri o educatie buna, insa de multe ori serviciul, stresul si grijile familiale va suprsolicita si va pierdeti rabdarea, o caracteristica de baza in educarea copilului.

Astfel ca nu mai aveti rabdare sa ii raspundeti explicativ copilului la toate intrebarile pe care vi le pune, nu va mai adaptati limbajul capacitatii lui de intelegere, va grabiti si in loc sa-l ajutati sa inteleaga de ce anumite activitati ale lui nu sunt bune mai degraba il amenintati repede cu o pedeapsa si gata, ati scapat. Ei bine, multe din afirmatiile pe care parintii le adreseaza ingrijorator de des copiilor au urmari negative pe termen lung asupra micutilor, nu de putine ori efectele lor reflectandu-se in viata adulta.

Limbajul reprezinta masca armoniei sau abuzului subtil fata de copil, de aceea ca parinte trebuie sa ai mare grija cum si cu ce cuvinte i te adresezi copilului tau.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

1. Pentru ca asa zic eu, d-aia!

Adesea atunci cand parintele este grabit sau nu mai are rabdarea de a explica rolul, sensul unei actiuni pe care copilul o contesta sau poate este doar curios sa stie de ce trebuie facuta, parintele nu ii raspunde nemultumirii sau curiozitatii copilului ci ii arunca poruncitor replica” Faci asta pentru ca asa spun eu!”. In esenta aceste vorbe spuse in graba de parinte transmit copilului un altfel de mesaj mult mai important pentru el, pentru dezvoltarea increderii de sine, a independentei in gandire si de asemenea pentru consolidarea relatiei parinte-copil. Practic, copilul intelege astfel: “Eu sunt mare, tu esti mic, eu sunt destept, tu esti prost, eu stiu cum e mai bine, tu esti incompetent, eu detin puterea, tu nu, eu poruncesc, tu te supui.” In timp, aceasta replica repetata copilului il va face pe acesta sa nu-si mai exprime curiozitatea, sa inceteze sa se mai intrebe cu privire la sensul unor actiuni, sa se izoleze fata de parinti, sa dezvolte acel “instinct de turma”, sa fie “tinut de fusta mamei”, nu va avea incredre de sine si va dezvolta comportamentul celui condus ci nu al celui care conduce. Aceste perceptii asupra lumii care se formeaza in copilarie il vor afecta pe tot parcursul vietii pana la obtinerea unui sistem al propriilor valori.

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

2. Daca nu stai cuminte, d-nul doctor iti face injectii


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri