Poate din informare insuficenta sau invers, din prea multa informare, din dorinta de a mentine silueta sau de a elimina surplusul de kilograme ori pur si simplu din lipsa de timp foarte multe persoane fac erori alimentare cu urmari destul de neplacute, vizibile in special asupra siluetei.

3. Hidratarea insuficienta

Din diverse motive foarte multe persoane nu beau cei doi litri de lichide pe zi. Indiferent daca aceste lichide provin din bautura pur si simplu sau mai au ca sursa unele mancaruri sau alimente, precum supele, fructele, legumele etc. rolul lor este deosebit de important in organism. Apa asigura mediul de schimb intre celule dar si mediul intracelular, mentine presiunile osmotice tisulare, mentine tensiunea arteriala, filtrul si functia renala, asigura fluiditatea sangelui si ofera glandelor exocrine mai ales substratul secretiilor (salivare, sudoripale, vaginale, intestinale etc). Asadar in cazul hidratarii insuficiente metabolismul se modifica si stim ca orice modificare fata de normal inseamna patologie. Astfel usor-usor se instaleaza diverse disfunctii care finalizeaza cu supraponderabilitate si boala. A nu se intelege ca hidratarea exagerata slabeste. Nu, aceasta afirmatie este doar un mit. Apa are numeroase functii in organism, dar intre ele nu se gaseste si cel de a facilita mobilizarea grasimilor din depozite sau arderea lor. Asadar apa are rol in detoxifiere si poate doar asa sa influenteze indirect intr-o masura foarte mica slabirea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

4. Asocierea incorecta a alimentelor

Cartofii prajiti cu friptura – combinatia alimentara foarte des folosita sau... ceruta la fast-food sub diverse forme de prezentare. Din pacate insa glucidele nu trebuie amestecate cu grasimi, mai ales daca acestea din urma sunt preparate termic, iar grasimile cu proteine iarasi trebuie sa se intalneasca mai rar. Mesele care contin proteine este bine sa aiba alaturi garnituri sau salate de legume, daca se poate cu indice glicemic scazut. Cartofii contin mult dulce, la fel si orezul. Mesele trebuie sa contina si fructe sau legume, iar mancarurile care le combina pe toate, alaturi de sosuri, cum sunt cele fast-food nu doar ca sunt toxice si ingrasa, insa perturba in timp sanatatea.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri