Probabil ati observat ca anumite diete au succes pentru unele persoane, iar pentru aletele nu. Motivele sunt multiple si tin in special de stilul de viata, dar si de caracteristicile individuale ale fiecarei persoane. Asadar, fiecare organism reactioneaza altfel la regimul de hrana, insa foarte important este novelul metabolic si de dezvoltare al prganismului care variaza mult pe limite de varste.

Dieta dupa 45 de ani

Este dificil dupa aceasta varsta sa eliminati surplusul de kilograme si trebuie sa va inarmati cu rabdare. Pe de alta parte ar fi chiar nociv sa slabiti rapid. Exercitiile fizice trebuie sa fie moderate, mizati mai mult pe cele cardio, mergeti pe banda sau bicicleta ori alergati usor daca sanatatea va permite. Dieta trebuie sa fie foarte bogata in minerale, oasele suferind mult, mai ales in cazul femeilor care intra la menopauza si au risc de osteoporoza. Asadar, lactatele – iaurtul, branza – nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica. Dulciurile trebuie inlocuite cu fructe caci la aceasta varsta riscul de diabet zaharat este mare.

Grasimile trebuie evitate, insa cele din carne de pui sau peste ori uleiul de masline nu. Mancarurile prajite nu sunt indicate, mai ales pentru ca ficatul nu mai functioneaza la randamentul din tinerete. Mizati pe preparate cat mai naturale si sanatoase, excludeti mezelurile din alimentatie, margarina (creste colesterolul), untul si consumati carne de pui si peste. Fructele trebuie consumate zilnic, la fel si salatele. Beti multe lichide (daca sanatate va permite) caci corpul are tendinta spre deshidratare. Daca medicul este deacord, puteti lua si suplimente alimentare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri