Cand vorbim de celulita ne referim in general la un numar mare de persoane, de toate varstele, caci neplacuta coaja de portocala afecteaza atat adolescentii, cat si adultii, indiferent de sex. Celulita afecteaza cu precadere femeile, dar este prezenta si in randul barbatilor.

Cand vorbim de celulita ne referim in general la un numar mare de persoane, de toate varstele, caci neplacuta “coaja de portocala” afecteaza atat adolescentii, cat si adultii, indiferent de sex. Celulita afecteaza cu precadere femeile, dar este prezenta si in randul barbatilor.

Celulita se formeaza prin organizarea tesutului gras subcutanat si distrugerea progresiva a retelei de colagen ce mentine supletea si fermitatea pielii. Formarea celulitei este strans legata de alimentatie, toxinele acumulate de organism si lipsa sportului. Hainele stranse favorizeaza de asemenea formarea celulitei.

Cele mai bune metode naturale de combatere a celulitei sunt in principal cele care vin din interior, fiindca principalele cauze ale celulitei sunt de fapt cele interne.

Reguli alimentare de combatere a celulitei

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Caria dentară – ce este și cum se tratează

Eliminarea toxinelor din organism
Pentru aceasta se recomanda sa beti zilnic ceiauri detoxifiante, ca cel de soc sau ceai verde. De asemenea se recomanda sa consumati zilnic doua pahare de suc prospat de fructe si/sau legume, de exemplu de portocale, lamaie sau mere cu morcovi etc. Fructele si legumele contin cantitati mari de antioxidanti care ajuta la eliminarea radicalilor liberi din organism si la mobilizarea grasimilor subcutanate. Se recomanda ca unul din pahare sa le consumati pe stomacul gol dimineata, inainte de micul dejun.

Restructurarea dietei

Daca nu aveti deja un obicei sanatos de alimentatie, atunci este cazul sa adoptati unul. In primul rand nu trebuie sa sariti peste micul dejun. La acesta se consuma cereale cu lapte, iaurt, branzeturi, o felie de paine cu dulceata sau miere, un ou fiert, fructe, o cana cu ceai sau o ceasca de cafea (desigur, nu toate la un mic dejun, ci doar unele din aceste alimente).

O salata pe zi
Se recomanda ca in meniul zilnic sa faceti loc unei salate de cruditati, dar fara orez sau seminte, alune etc, ci doar din legume. De asemenea consumul a minim trei fructe pe zi poate avea efecte spectaculoase atat asupra siluetei, cat si a starii de sanatate si a rezervelor energetice.

Ce alimente trebuie sa evitati

Alimentele greu digerabile, pline de grasimi, alcool sau dulciurile trebuie reduse. Astfel prajiturile, frisca, mancarurile prajite, chips-urile, fast-food-ul, alcoolul, tutunul pe cat posibil, carnea tocata, carnatii, mezelurile, margarina, untul, sucurile, carnea de porc sau carnea grasa trebuie eliminate din alimentatia zilnica si mancate ocazional.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri