Tin diete inca din adolescenta, desi am o conformatie frumoasa a corpului, insa greseala cea mare a fost sa incep o cura cand nici nu aveam ne voie sa slabesc. Prea tanara fiind, undeva la inceputul adolescentei, mi-am stricat echilibrul metabolic si asa am ajuns sa merg dintr-o dieta in alta, fara prea mari rezultate.
Spotul nu imi placea, insa sub insistentele unui bun prieten medic m-am apucat si eu de sport. Initial am crezut ca alergarea ma va ajuta, insa imi era teribil de greu sa fac macar o jumatate de tura de parc. Recunosc, marele meu noroc a fost bunul meu prieten care a avut rabdarea sa ma indrume atat ca dieta, cat si ca antrenament fizic.

Pentru a nu lungi inutil povestioara, voi trece direct la subiect: iata schimbarile pe care le-am facut.

Dieta

Primele schimbari au fost in sfera alimentatiei. Asadar mi-am impus micul dejun care nu are o ora fiexa ci il iau dupa ce ma trezesc, intotdeauna inainte de a iesi din casa, oricat de grabita as fi. Daca am timp (si in general am) mananc cereale integrale cu lapte, fara fructe, daca ma grabesc iau repede niste fructe cu mine si le mananc pe drum sau consum un iaurt. Apoi la masa de pranz mananc carne de pui sau de peste dar preparata astfel incat sa nu includa nimic prajit si legume crude, nu garnitura gatita ci salata. La masa de dupa-amiaza mananc cateva fructe, dar de obiecei le mananc pe parcursul zilei, nu fac o masa din ele, iar la cina mananc branzeturi, lactate, supe, orez necombinat cu grasimi, cartofi copti, mancare gatita etc.

Programul de sport

Pentru ca la inceput nu puteam alerga bunul meu prieten mi-a zis sa merg mult si cat de repede pot. N-a fost usor, la inceput oboseam repede si ma dureau putin genunchii fiindca greutatea imi apasa putin pe articulatiile neantrenate. Ulterior, dupa doua saptamani de mers rapid drumul de la serviciu spre casa seara (si nu este deloc scurt, il parcurgeam intr-o ora) m-am hotarat sa ies in parc sa alerg si mi-am fixat un numar de ture: 5. De aici a inceput totul.

Dupa prima saptamana de alergare m-am simtit foarte bine, iar dupa a doua, cand deja dadusem jos si niste kilograme bune, ma simtem deja excelent, atat ca stare fizica, cat si psihica.

Asa a inceput sa-mi placa sportul, initial sub impulsul efectului de slabire, ulterior sub starea de bine pe care miscarea ti-o ofera. Imi parea rau ca nu ma apucasem mai demult, fiindca multe din problemele mele n-ar fi existat.

Asadar am inceput sa acord mai multa atentie sportului si... mai mult timp. In total inseamna o ora si jumatate pe zi, poate chiar doua. Incep dimineata, ma trezesc mai devreme, imi mananc cerealele si in timp ce-mi beau cafeaua timp de jumatate de ora imi verific mail-urile, ca apoi sa imi fac incalzirea. Exercitiile de incalzire vizeaza toate partile corpului, eu incep cu capui, apoi umenii, brate, coloana, mijloc, solduri si termin cu picioarele. Le fac intr-un ritm foarte rapid si am cumulat toate exercitiile de incalzire pe care le stiam din scoala si altele pe care le-am mai aflat in alte circumstante. Sunt destule, imi trag de tendoane suficient cat sa ma simt un fulg dupa ele si consuma energie fara a face efort muscular, tocmai din acest motiv nu mi se face rau ca le fac la jumatate de ora dupa ce am mancat.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri