9 August 2010 publicat în Mami 2 share-uri

De multe ori ne-am intrebat daca anumite mituri legate de pielea noastra sunt adevarate, insa nimeni nu a stiut sa ne lamureasca.

Medicul dermatolog Harold Lancer dezvaluie pentru faimoasa revista “O, The Oprah Magazine” adevarul legat de miturile si de intretinerea pielii.

1. Daca ma bronzez la salon, pielea mea nu va mai avea de suferit cand o voi expune la soare

Bronzul nu este sanatos si, desi cu toate stim asta, ne expunem in mod constant la soare pentru o piele maslinie. Daca mergem la salon doar pentru ca mai tarziu sa ne protejam pielea de razele nocive ale soarelui, este bine de stiut ca acest procedeu nu ne ajuta absolut deloc.

Bronzul artificial poate da doar iluzia de protectie deoarece senzatia de arsura este mai mica decat de obicei.

2. Acneea este cauzata de ceea ce mancam

In cele mai multe cazuri, acneea reprezinta o boala genetica. Unele alimente nesanatoase (fast-food, bauturi acidulate, prajeli, grasimi) pot cauza aparitia acneei. De asemenea, ingrijirea adecvata a tenului si o alimentatie sanatoasa pot reduce riscul aparitiei acestei afectiuni.

3. Toate produsele naturale pentru ingrijirea pielii sunt cele mai bune

Poate ca este la moda cuvantul “natural”, insa nu intotdeauna produsele naturale sunt si cele mai bune. Este indicat sa folosesti produse cosmetice de calitate, care sa se potriveasca tipului tau de piele.

4. Crema cu protectie solara ne va apara de soarele nociv

Intr-adevar, SPF-ul reprezinta o solutie impotriva razelor puternice ale soarelui insa, pe langa crema cu protectie solara, trebuie sa tinem cont si de alti factori atunci cand ne expunem la soare: orele de varf ale zilei, intensitatea factorului de protectie sau nuanta pielii noastre.

5. Epilatul cu lama face parul sa creasca mai gros

Barbieritul nu influenteaza cresterea sau grosimea firului de par. Ceea ce vedem cand folosim aparatul de ras este doar o iluzie optica. Radacina nu este inlaturata, iar firul de par pare mai gros, insa de fapt este la fel.

6. Pielea frumoasa se intretine consumand opt pahare cu apa pe zi

Apa reprezinta un element cheie in buna functionare a organismului. Desi se spune ca daca bem opt pahare cu apa in fiecare zi, pielea va fi mai hidratata si mai sanatoasa, consumul unei anumite cantitati de apa nu influenteaza frumusetea pielii.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri