Cercetatorii de la Universitatea din Bristol trag un semnal de alarma puternic pentru viitoarele mamici: folosirea unor produse de curatat neadecvate in timpul sarcinii poate avea repercusiuni grave asupra fatului, inducand serioase probleme respiratorii inca de la nastere.

Studiul efectuat de oamenii de stiinta pe un esantion de 14.000 de copii din peste 7 000 de familii a raportat o legatura stransa intre expunerea prenatala si problemele respiratorii. Astfel, copii supusi la diferite substante sunt de doua ori mai predispusi la afectiuni respiratorii care pot degenera in astm. Doctorul pediatru Ana Culcer, Seful Sectiei de Neonatologie de la Spitalul Municipal Bucuresti, comenteaza acest studiu si ne ofera cateva sfaturi despre cum ne putem proteja copii chiar dinainte de nastere.

Intr-adevar, produsele de curatat sunt in general destul de greu de suportat de catre copii mici si foarte mici. O parte dintre ingredientele pe care le contin pot crea reale probleme bebelusilor, incepand cu cele respiratorii si ajungand la alte afectiuni destul de serioase. Una dintre cele mai nocive substante continute de produsele de curatat este hipocloritul de sodiu care are un efect iritant atat la nivel respirator, cat si la nivel cutanat. Cei mici pot fi afectati de vapori chiar intr-o scurta perioada de expunere, de aceea este esential sa acordam o atentie sporita produselor pe care le alegem in timpul sarcinii si dupa nasterea copiilor”, explica Dr. Ana Culcer.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Curățenia de Paște în pădurea Lucianca - o inițiativă Sarantis România împreună cu Let’s Do It România Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă

In cadrul studiului au fost luate in considerare o gama larga de produse folosite in cadrul gospodariei: substante de curatat, inalbitori, spray-uri, odorizante, vopsea sau var si insecticide. S-a constatat ca uzul frecvent si in cantitati ridicate a unuia sau mai multora dintre aceste produse afecteaza intr-adevar copii nenascuti, iar persistenta folosirii lor si dupa nasterea micutului creste riscul aparitiei acestor probleme respiratorii.

Pentru ca viitoarele si tinerele mamici sa stie cum sa mentina un mediu curat, lipsit de microbi, dar cu produse nedaunatoare sanatatii copiilor, Dr Ana Culcer ne ofera cateva sfaturi si reguli de curatenie a domiciliului:

1. Femeile insarcinate si mamele cu copii mici trebuie sa fie foarte atente in primul rand la ingredientele produselor pe care le folosesc. Recomand citirea cu atentie a listei de substante active si alegerea unui produs cat mai putin daunator. Produsele de curatat si dezinfectat fara hipoclorit de sodiu sunt foarte potrivite pentru ca nu provoaca iritatii sau alergii.

Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri