Exista mai multe tipuri de caruciare special concepute pentru nevoile principale ale parintilor. De aceea inainte de a achizitiona un carucior trebuie sa va ganditi la ce anume il folositi si daca se adapteaza nevoilor voastre si stilului vostru de viata.

Cate tipuri de carucioare sunt?

Producatorii au realizat o gama larga de carucioare tocmai pentru a indeplini cat mai fidelizat nevoia parintilor. Cele mai cautate tipuri de carucioare ar fi:

- Carucioarele clasice pentru mamicile casnice;

- Carucioarele special adaptate pentru mamicile sportive, pentru jogging;

- Carucioare foarte usoare, rapid pliabile pentru mamicile care calatoresc mult;

- Carucioare mari, cu saculet mare si umbrela pentru mamicile care au suficient timp sa iasa des cu copilul afara la joaca;

- Carucioare speciale pentru gemeni sau tripleti;

- Carucioare de vara tip scaunel si umbreluta etc.

Care sunt principalele criterii dupa care trebuie sa alegeti caruciorul?

In afara criteriului de potrivire cu stilul vostru de viata caruciorul trebuie sa indeplineasca si alte nevoi.

Siguranta

Primul lucru pe care trebuie sa il verificati dupa ce ati stabilit modelul caruciorului pe care il cautati este siguranta acestuia. Trebuie verificata stabilitatea, toate zonele in care micutul are acces pentru a nu il rani, ciupi, pentru a nu-si agata manuta sau piciorul, verificati daca la simple miscari ale copilului acesta ar putea cadea, daca prezinta centura de siguranta cu harnasament in 5 puncte etc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Promenada Mall, Mega Mall si Vulcan Value Center isi asteapta clientii cu surprize si premii de Paste Cum să alegi componente pentru baia ta De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive

Franele

Acestea trebuie sa fie usor de accesat cu piciorul, de obicei se imping spre roata sau in jos pentru blocare si in sens invers pentru deblocare. Este important sa stiti ca franele sunt gandite pentru a va asigura ca atunci cand lasati caruciorul pe loc pe o suprafata plana, acesta nu se misca, capacitatea lor insa nu este neaparat suficienta pentru a tine caruciorul pe loc intr-o panta abrupta, in acest caz se recomanda atentie maxima din partea parintilor.

Cat de usor este sa il manevrati

Caruciorul trebuie sa fie usor de manevrat, sa il puteti conduce cu o mana spre exemplu sau sa luati coltul cat mai repede. Este indicat sa faceti cateva ture cu el prin magazin inainte de a-l cumpara.

Spatiul ocupat cand este strans

Daca aveti un stil de viata alert, calatoriti des, este indicat sa alegeti un carucior usor care ocupa putin spatiu cand este strans. Spre exemplu daca trebuie sa il puneti in portbagaj, sa il carati in aeroport etc. aceste detalii devin importante.

Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri