Tot mai multe studii dezbat problema autismului si incidenta ingrijoratoare a acestei boli.

Tot mai multe studii dezbat problema autismului si incidenta ingrijoratoare a acestei boli.

Pentru ca autismul atinge tot mai multi copii si pentru ca anumite comportamente prezinta varste clare de dezvoltare la copii, cercetatorii au inceput sa caute factori de mediu si familiali ai copiilor care ajung sa sufere de autism.

In functie de varsta pe care o are, micutul prezinta totodata si o “varsta psihologica”, astfel in anumite perioade i se dezvolta incredea in oameni, afectiunea, comunicarea si asa mai departe. Se recomanda sa consultati cartile de psihologie a copilului pentru a afla informatii pretioase despre evolutia psihologica a micutului inca de cand se afla in burtica.

Hranirea cu biberonul duce la autism!?

Un grup de cercetatori din New York condus de Gordon Gallup au publicat in journalul Medical Hypotheses rezultatele unor studii ample care au fost facute pana in ianuarie 2011 si care au implicat peste 650.000 de familii.

Se pare ca cei mai preidispusi la autism sunt copiii nascuti imediat dupa un frate, la o diferenta de mai putin de un an, cercetatorul sustinand ca o cauza importanta pentru autism ar fi lipsa alaptarii la san si folosirea atat a biberonului (asociata cu lipsa afectiunii pe care micutul o simte), cat si folosirea laptelui artificial (care nu poate inlocui laptele matern atat cat sa suplineasca hormonii si substantele care “leaga” mamica de copil).

Se pare ca folosirea biberonului in lipsa alaptarii sau dupa o alaptare scurta ar creste considerabil incidenta autismului la copii. Pe de alta parte, un alt studiu mai vechi releva faptul ca un copil alaptat indelungat, pana la varsta de 3-4 ani, este mai inteligent, mai echilibrat, mai sanatos decat acei copii care nu au mai fost alaptati de la varste mai mici, pana la un an.

Asadar sunt deja doua studii de amploare care arata ca exista o corelatie intre dezvoltarea psihica a copilului si alaptarea. Insa nu poate fi considerata o siguranta, o lege, o “teorema”: daca micutul este alaptat la biberon face autism. Deci cu siguranta chiar daca biberonul predispune la autism, totusi nu este singura cauza. Este nevoie de mai multi factori favorizanti ca boala sa apara si din pacate o parte din acesti factori favorizati inca nu au putut fi decelati.

Gullap a observat insa ca la micutii nascuti la mai putin de un an dupa un fratior si alaptati in special cu biberonul incidenta autismului a fost de trei ori mai mare decat la restul copiilor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri