7 Noiembrie 2011 publicat în Mami 16 share-uri

La aproape 130 de ani de la publicarea volumului final al basmelor (1857) se lanseaza o noua carte cu povești, carte plina de imagini mai vechi și mai noi care-i taie rasuflarea la fiecare noua aventura!

In anul 1812 a aparut primul volum cu basme semnat de Fratii Grimm si de atunci ne bucuram impreuna cu cei mici de cele mai frumoase povesti din toate timpurile!


Am crescut cu Fratii Grimm și ne-am speriat atunci cand Alba ca Zapada era in pericol sau Cenusareasa isi pierdea pantoful, dar ne-am bucurat atunci cand, la final, fortele binelui mereu invingeau. Trebuie sa recunosc ca nu-mi pot imagina copilaria fara basmele semnate Fratii Grimm și ca de fiecare data cand recitesc o poveste trag cu ochiul la imagimi, pentru ca fara ele nimeni nu-si poate da seama care ar fi imaginea lui Hansel sau a Gretei ori a printului broscoi, ba chiar nici a Cenușaresei.

Nu spun ca imaginile ar fi mai importante decat randurile scrise, ba dimpotriva, dar, trebuie sa recunoastem cu totii, ca pentru a spune despre un basm ca este extraordinar e musai ca imaginile sa se ridice cel putin la nivelul firului povestii.
In alta ordine de idei, la anul se implinesc nu mai putin de 200 de ani de la lansarea primului volum cu basme Fratii Grimm și 130 de ani de la publicarea unei editii finale cu imagini.

Cititi tot articolul pe UrbanKid.ro.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pisicile și ploaia - o poveste de dragoste de interior. 15 imagini sugestive care descriu relația pisicuțelor cu ploaia Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri