5 Octombrie 2012 publicat în Nastere 38 share-uri

Multiple cauze pot afecta buna desfasurare a unei sarcini si pot duce chiar la pierderea ei, in absenta tratamentului adecvat.

4 Substantele toxice

Tutunul, alcoolul, drogurile dar si cafeina pot afecta dezvoltarea normala a fatului si buna desfasurare a unei sarcini, putand duce la avort spontan.

De aceea, este extrem de important ca indicatia de oprire a fumatului, consumului de alcool si cafea sa fie respectata pe toata durata sarcinii si alaptarii.

5 Medicamente

Marea majoritate a medicamentelor nu pot fi administrate in sarcina, fiind cu risc teratogen ( favorizeaza dezvoltarea anomaliilor congenitale), sau cu risc de avort spontan.

Femeia gravida nu trebuie sa ia niciun fel de medicament sau supliment, fara avizul medicului curant, nici macar “banala” aspirina sau antiinflamatoare non-steroidiene.

6 Radiatii

Razele x sunt contraindicate in cursul sarcinii, datorita riscului mare pentru anomalii ale fatului.

Radiografiile se pot realiza in anumite circumstante hotarate doar de medic, atunci cand beneficiile sunt mai mari decat riscurile, insa cu toate masurile de protectie necesare (sort de plumb) si dupa primul trimestru de sarcina. Tomografia computerizata are contraindicatie absoluta in timpul sarcinii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Vortex polar în Europa. Iarna revine în forță, la mijlocul primăverii, în vestul, centru, sudul și estul continentului Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat  

sursa foto:shutterstock;sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri