Miscarea nationala „Si eu traiesc sanatos! - SETS”, initiata de Fundatia PRAIS, va propune studiul recent aparut in jurnalul online al Bibliotecii Publice de Stiinta (PLOS) din SUA si reluat de publicatia ScienceDaily, care afirma ca obezitatea infantila poate fi de acum prevazuta inca de la nastere.

Comunicat de presa

Potrivit cercetatorilor britanici de la Imperial College of London, o formula simpla de calcul poate prefigura daca un nou-nascut este sau nu predispus sa devina un copil obez.

Formula (care este disponibila si sub forma unui calculator online la adresa: https://files-good.ibl.fr/childhood-obesity) estimeaza riscul de obezitate al copilului in functie de o serie de factori socio-metabolici, cum ar fi: greutatea la nastere, indicele de masa corporala a parintilor, numarul de persoane din gospodarie, statutul profesional al mamei si daca ea a fumat sau nu in timpul sarcinii.

Autorii studiului spera ca formula lor sa contribuie astfel la identificarea copiilor predispusi in viitor la obezitate si, in consecinta, la prevenirea cazurilor de obezitate infantila, care pot determina probleme de sanatate grave pentru copii, precum diabetul de tip II si boli de inima.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine

Descoperirea recenta este si mai importanta prin prisma faptului ca studiile anterioare au sustinut prevalenta factorilor genetici in ceea ce priveste cauza aparitiei obezitatii la copii. Se pare, insa, ca acestia sunt “de vina” doar in 10% dintre cazuri, atunci cand obezitatea infantila este rezultatul unei mutatii genetice care afecteaza pofta de mancare, lucru care pune intr-o noua perspectiva lupta pentru combaterea acestui tip de maladie infantila.

Acest nou studiu demonstreaza inca o data, importanta accesului la informatii a familiei, in vederea prevenirii obezitatii infantile. Consideram ca fiind o prioritate educarea viitoarelor mame asupra beneficiilor stilului de viata echilibrat - inainte, pe parcursul sarcinii si dupa nasterea copilului. Website-ul miscarii nationale „Si eu traiesc sanatos! - SETS - www.sets.ro - este una dintre sursele de informare generala si de opinii pe aceasta tematica de interes”, a declarat Silvia Bucur, Presedintele Fundatiei PRAIS.

Foto: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri