Ultimele studii au aratat ca bebelusii nascuti prin cezariana de electie sunt mai predispusi sa dezvolte probleme respiratorii in comparatie cu cei nascuti pe cale naturala.
Ultimele studii au aratat ca bebelusii nascuti prin cezariana de electie sunt mai predispusi sa dezvolte probleme respiratorii in comparatie cu cei nascuti pe cale naturala.

Studiul, ce trateaza riscul morbiditatii respiratorii la nou-nascutii la termen adusi pe lume prin cezariana de electie a fost publicat in “The British Medicine Journal”. In cadrul cercetarii, specialistii au observat aproximativ 35.000 de nasteri succesive, din care 2600 de nasteri erau cezariene la alegere. In urma acestuia, s-a ajuns la concluzia ca bebelusii nascuti prin cezariana au un risc mai mare de a avea probleme respiratorii decat cei nascuti prin operatii de urgenta sau nasteri vaginale.

Cu cat varsta gestionala este mai mica, cu atat pot aparea mai multe probleme respiratorii pentru toti bebelusi, dar daca este asociata si o cezariana, riscul creste considerabil. La o varsta gestationala de 37 de saptamani, bebelusii sunt de aproape 4 ori mai expusi riscului de a dezvolta probleme respiratorii, riscul scazand pe masura ce creste varsta gestationala.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TOMMY HILFIGER ȘI SHAWN MENDES COLABOREAZĂ PENTRU O COLECȚIE VIZÂND UN VIITOR MAI BUN CU CLASSICS REBORN PENTRU PRIMĂVARA 2023

De ce se intampla acest lucru nu se stie exact, dar specialistii sunt de parere ca schimbarile hormonale si fiziologice ce au loc in timpul nasterii ar putea contribui la maturarea plamanilor fatului.

Cu cat bebelusul este adus pe lume mai devreme, cu atat plamanii lui sunt mai imaturi si nepregatiti sa-si exercite functiile, asa ca medicii propun ca cezarienele la cerere sa fie amante pana la cel putin 39 de saptamani de sarcina, in ciuda faptului ca unele femei insarcinate ar putea intra in travaliu pana la aceasta varsta gestationala.

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri