Uneori o femeie, din diverse motive, nu poate naste normal (vagina), astfel ca medicul propune nasterea prin cezariana. Este firesc ca orice gravida care aude ca va naste astfel sa se perie, de fapt, ea se va speria numai cand aude de nastere si totodata se bucura pentru ca va tine copilul in brate si va scapa de tot stresul din perioada gestationala.

Uneori o femeie, din diverse motive, nu poate naste normal (vaginal), astfel ca medicul propune nasterea prin cezariana. Este firesc ca orice gravida care aude ca va naste astfel sa se sperie, de fapt, ea se va speria numai cand aude de nastere si totodata se bucura pentru ca va tine copilul in brate si va scapa de tot stresul din perioada gestationala.

Ce inseamna cezariana?

Cezariana reprezinta nasterea unui copil prin intermediul unei intreventii chirurgicale ce consta in practicarea unei incizii la nivelul abdomenului mamei si apoi al uterului, prin care medicul extrage copilul. Fiind o interventie chirurgicala este necesara anestezia si supravegherea medicala ulterioara. Sunt femei care opteaza pentru cezariana.

Recuperarea dupa cezariana

Recuperarea fizica in primele zile

Fiindca cezariana reprezinta o interventie chirurgicala si gravida a trebuit anesteziata pentru interventie, recuperarea in primele zile este mai dificila. In general anestezicele generale au prim efect asupra sistemului nervos, fiind tesutul pentru care au maxima afinitate. Aceste momente in care anestezicul patrunde in sistemul nervos si ramane aici pentru o perioada corespunde anesteziei generale a gravidei. Apoi in urma metabolizarii partiale a anestezicului din sistemul nervos, substanta respectiva se mobilizeaza de la acest nivel si patrunde in sistemul muscular cu precadere, fiind momentul in care femeia incepe sa se trezeasca din anestezie. Ea resimte o ameteala puternica si o scadere importanta a fortei musculare, fiindu-i foarte dificil sa se miste si chiar poate resimti dureri. Tot acum este perioada in care anestezicul este puternic metabolizat si in ficat si incepe eliminarea lui renala, motiv pentru care femeia are senzatie de greata sau chiar vomita si necesita multe lichide pentru a asigura buna functionare a filtrului renal si epurarea organismului. Mai apoi, dupa aceasta prima zi restul de anestezic patrunde in tesutul adipos unde ramane cateva saptamani pana la metabolizarea totala.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Alimentatia

Astfel, femeia va avea nevoie de o alimentatie bogata atat in vitamine si minerale (inclusiv calciu si fier pentru vindecarea anemiei) cat si glucide (pentru sistemul energetic) si proteine (pentru refacerea celulara dar si pentru functiile hormonale necesare alaptarii). Totodata femeia nu are voie sa manance preparate complexe greu digerabile pentru ca in timpul mesei si timp de o ora dupa mult sange este mobilizat la nivelul organelor digestive pentru a asigura functia de digerare si pentru a favoriza absorbtia. Astfel daca femeia mananca alimente “grele” ii va fi rau. De asemenea dupa masa se recomanda repaus. Este indicat sa manance multe fructe si legume in stare proaspata, o supa sau doua (la pranz si seara) pe zi, un ou la 3 zile, carne de pui si peste la gratar sau la cuptor cel putin o masa pe zi. Este recomandat sa manace mese mai mici, dar dese, aproximativ 5-6 mese pe zi. Trebuie sa bea multe lichide atat pentru buna functionare a rinichilor cat si pentru refacerea fluidelor circulatorii. Sunt recomandate suplimentele alimentare, vitaminele si separat vitamina C, cea care activeaza sinteza colagenului, acesta constituind matricea tisulara de vindecare a ranii.

Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri