Alaptarea este un proces natural, un instinct manifestat atat de corpul mamei, cat si de cel al bebelusului. Cu toate acestea in perioada alaptarii pot sa apara multe probleme daca nu se cunosc si nu se respecta unele reguli simple.

Alaptarea este un proces natural, un instinct manifestat atat de corpul mamei, cat si de cel al bebelusului. Cu toate acestea in perioada alaptarii pot sa apara multe probleme daca nu se cunosc si nu se respecta unele reguli simple.

Mai ales pentru primipare, alaptarea reprezinta o perioada de griji, de intrebari, dar si de bucurie totodata. Dupa nastere, mamica ramane strans conecatata de bebelus iar prin alaptare ii ofera acestuia nu doar hrana, ci si hormoni si metode biochimice de aparare, dar si satisfactie, sentiment de implinire si protectie.

Ce ar trebui sa stii cand alaptezi

Alaptarea trebuie facuta la ambii sani. Nu obisnui bebelusul doar la un san, fiindca acumularea de lapte duce la abcesul sanului, intarirea si umflarea acestuia, cu dureri mari, iar tratamentul poate consta in medicamente care nu iti mai permit sa alaptezi in continuare bebelusul. Micutul nu trebuie lasat sa suga la acelasi san mai mult de 15 minute.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând

Pregatirea sanului pentru alaptare

Mamelonul si sfarcul se curata cu un tampon imbibat in ceai de musetel de exemplu, insa niciodata cu sapun! Se aseaza ulterior tetina iar tu trebuie sa iti gasesti o pozitie cat mai confortabila si relaxata, insa cat mai verticala. Alaptatul iti poate solicita serios muschii spatelui, de aceea trebuie sa te asezi confortabil.

Copilul se aduce cat mai aproape de san, iar el singurel va avea tendinta de a intoarce capul spre mamelon, iar tu trebuie sa il ajuti sa ii aduci aproape sfarcul. Acesta se aseaza deasupra limbutei copilului, iar bebelusul deja va incepe sa suga, acesta fiind un reflex.

Atunci cand se schimba sanul bebelusul nu trebuie violentat, ci se preseaza usor celalat san spre bebelus pana cand acesta isi va muta pozitia.

Sanul trebuie curatat si dupa alaptare si trebuie avut grija ca bebelusul sa nu fie lasat sa se joace cu mamelonul fiindca iti poate cauza rani.

Candela sufletului nostru este cea care trebuie să fie totdeauna aprinsă. Cuvinte pentru suflet de la Maica Gavrilia Papaiannis (de citit mai ales în postul Paștelui) Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

Copilul trebuie hranit doar atunci cand are nevoie, ci nu mai des sau in niciun caz mai rar. Numarul meselor bebelusului sunt de aproximativ 8-12 pe zi. Dupa ce l-ai alaptat, bebelusul trebuie sa regurgiteze pentru a elimina aerul din stomac acumulat acolo in timpul suptului. Daca micutul nu elimina aerul, poate voma si poate avea complicatii serioase mai tarziu. De aceea se ia bebelusul si se aseaza in pozitie verticata cu capul pe umarul tau, batandu-l usor pe spate, delicat, fara sa-l bruschezi. La regurgitare este posibil ca micutul sa elimine putin laptic, insa doar putin, ci nu mult.

Igiena sanului trebuie pastrata cu strictete fiindca nu doar tu ai nevoie sa fii sanatoasa, ci si bebelusul tau are nevoie de tine.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri