30 Iulie 2012 publicat în Preconceptie 20 share-uri

6 Metode extrem de utile pentru femeia care doreste sa devina mama. Sarcina, in perioada fertila, este evenimentul major pentru care luna de luna organismul tau face multe "pregatiri".

6 Cele mai tari metode de a ramane insarcinata!

Metoda calendarului

Metoda calendarului este utila in special femeilor care „se bucura” de un ciclu menstrual regulat. Metoda calendarului te ajuta sa descoperi in ce zile organismul tau este fertil, capabil sa aduca pe lume o noua fiinta. Metoda calendarului identifica, mai exact, ovulatia. Menstruatia regulata este un „detaliu” extrem de important care confera reusita metodei calendarului.

Cum sa fac? Notez prima zi a ciclului menstrual intr-un calendar, in fiecare luna, timp de minim jumatate de an. Apoi calculez intervalele dintre menstruatii. Mai exact, cate zile trec de la prima zi a ciclului dintr-o anumita luna si pana la prima zi a ciclului urmator.

Iau in considerare ciclul(intervlul) cel mai scurt si scad 18 zile (atunci se considera ca ar putea incepe cel mai precoce ovulatia). Apoi scad 11 zile din ciclul(intervalul) care a fost cel mai lung (se considera ca atunci ar putea fi incheiata cel mai tarziu perioada ovulatiei).
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume

Dupa metoda calendarului, intre zilele obtinute se considera ca esti fertila si poti ramane insarcinata. Sa exemplificam metoda calendarului, pentru o mai buna intelegere: ciclul(intervalul intre menstruatii) cel mai scurt este de 26 zile, iar cel mai lung de 30.

Calculez: 26-18=8 si 30-11=19. Inseamna ca intre ziua 8 si ziua 19 a ciclului (numaratoarea zilelor de 8, respectiv 19 incepe de la prima zi a menstruatiei, nu uitati!) poti ramane insarcinata, conform metodei calendarului.

Iti recomandam si:

Afla perioada fertila - metode pentru calculul ovulatiei

Calculeaza perioada fertila - Cele 4 metode de calcul

Cum calculezi zilele fertile

Foto: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri