30 Iulie 2012 publicat în Preconceptie 20 share-uri

6 Metode extrem de utile pentru femeia care doreste sa devina mama. Sarcina, in perioada fertila, este evenimentul major pentru care luna de luna organismul tau face multe "pregatiri".

Ce se intampla? In preajma ovulatiei si mai ales in momentul ovulatiei si cateva zile dupa ovulatie, temperatura bazala a corpului tau este crescuta cu 1 grad, datorita hormonului progesteron.

In cazul in care a avut loc si fecundarea ovulului, temperatura bazala ramane crescuta (secretia de progesteron se mentine in sarcina). In caz contrar, temperatura bazala va reveni la normal, odata cu instalarea dominantei estrogenice.

Test de ovulatie

Alaturi de cele mentionate mai sus, mai sunt si alte semne care arata ca organismul se pregateste prin eliminarea unui ovul sa dea nastere unei noi fiinte. Tot in perioada ovulatiei apare tensionarea sanilor, durere sau disconfort local, cresterea libidoului, rar, o mica sangerare. Pentru siguranta se poate folosi un test de ovulatie.

Testul de ovulatie detecteaza prezenta in urina a hormonului luteinizant, hormon responsabil de producerea ovulatiei. Mai ales femeile care nu se pot baza pe un ciclu regulat pot gasi un aliat in aceasta metoda.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume

Citeste si:

Afla perioada fertila cu Testul de Ovulatie

Metoda Shettles

Metoda Shettles este una dintre cele mai mediatizate metode de a alege sexul copilului, devenind faimoasa prin milioanele de copii ale bestseller-ului "Cum sa alegi sexul copilului tau". Rata de succes a acestei metode este demna de luat in consideratie, rezultatele situandu-se intre 75-90%.

Ovulul este purtator al cromozomului X intotdeauna. Spermatozoidul este cel care „stabileste” sexul viitorului copil, in functie de crz pe care il poarta:X sau Y. Daca spermia care fecundeaza ovulul are crz X, copilul va avea XX (unul de la tata, celalalt de la mama) si va fi fetita. Daca spermia care fecundeaza ovulul are cromozom Y, atunci copilul va avea XY (X de la mama, Y de la tata) si va fi baietel.

  • Spermatozoizii Y sunt mai rapizi si mai sensibili, rezistand mai putin timp si fiind mai usor distrusi la variatiile mediului uterin si din trompe.
  • Spermatozoizii X sunt mai mari, migreaza mult mai greu spre ovul si sunt mai rezistenti. Ei traiesc mai mult timp in tractul genital feminin.

Foto: Shutterstock.com

LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri