20 August 2012 publicat în Preconceptie 13 share-uri

Sexul viitorului copil reprezinta pentru anumiti parinti un adevarat deziderat. Anumite cupluri isi doresc sa incerce orice metoda posibila de conceptie pentru a influenta sexul viitorului copil.

5. Selectie “artificiala”

O alta metoda de a selecta sexul viitorului copil se face in cadrul tehnicilor de inseminare artificiala.

Din sperma prelevata de la partener se selecteaza spermatozoizii “producatori” ai sexului masculin, adica cei care poarta cromozomul Y.

Acesti spermatozoizi sunt mai mici si mai rapizi decat cei care sunt responsabili de “producerea” sexului feminin.

Prin mijloace de imunofluorescenta si alte tehnici de laborator se selecteaza acesti spermatozoizi si se introduc artificial in uterul partenerei.

6 Metoda Shettles

Metoda Shettles este o metoda de “selectie” a sexului viitorului copil, care se poate aplica fara niciun cost acasa. Pentru metoda Shettles este nevoie ca femeia sa cunoasca perioada cand este la ovulatie.

Pentru aceasta exista teste de ovulatie sau se poate inregistra cresterea temperaturii bazale a corpului care se intampla imediat post-ovulator. (pentru aceasta femeia e nevoita sa-si inregistreze zilnic temperatura.)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Împreună în arte și simțiri Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Principiile de bază ale mașinii CNC

Metoda Shettles se bazeaza tot pe proprietatile spermatozoizilor care sunt direct “responsabili” de producerea sexului masculin, cei purtatori de cromozom Y.

Acesti spermatozoizi sunt mai rapizi decat cei purtatori de cromozom X (responsabili de sexul feminin) dar si mai putin viabili.

Aceasta inseamna ca toti spermatozoizii purtatori de cromozom Y mor mai repede decat cei purtatori de cromozom X.

De aici rezulta ca, un cuplu doritor de a concepe un baiat, trebuie sa-si “programeze” actul sexual cat mai aproape de momentul ovulatiei.

Sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri