16 August 2013 publicat în Preconceptie 1 share-uri

Atunci cand un cuplu ia decizia de a-si mari familia, cei doi parteneri trebuie sa constientizeze faptul ca datoria lor de parinti nu incepe odata cu aducerea pe lume a copilului, ci inca din perioada de preconceptie. Dcotorul ginecolog, George Vasilescu, recomanda inscrierea in programul „Ne dorim un copil”, cu scopul de a creste fertilitatea atat pe cale naturala, cat si pe cale asistata medical, precum si de a avea o sarcina usoara si copii sanatosi.

Un copil sanatos provine intotdeauna din parinti sanatosi si, tocmai de aceea, cei doi parteneri trebuie sa constientizeze ca sanatatea lor este la fel de importanta precum cea a copilului pe care il vor aduce pe lume.

Este important de stiut faptul ca pot intampina dificultati pe parcursul sarcinii atat femeile cu o greutate prea mare, cat si cele cu kilograme sub limita normala, astfel incat evaluarea greutatii corporale este la fel de importanta precum insusirea unor principii sanatoase de alimentatie si terapie naturala.

Un alt pas important in cadrul programului „Ne dorim un copil” il reprezinta tratarea stresului, deoarece de multe ori acesta joaca un rol important in imposibilitatea de conceptie.

Nu in ultimul rand, monitorizarea ciclului menstrual, recomandarile de suplimente in functie de fazele acestui ciclu, recomandarile de analize hormonale, spermograma, controale ecografice, histerosonograma completeaza pasii absolut necesari in obtinerea unei sarcini de succes.

Rezultate remarcabile chiar si in cazurile de infertilitate

De asemenea, programul se constituie intr-un real ajutor chiar si pentru cuplurile infertile de un timp mai indelungat, prin identificarea unor cauze "ascunse" ale infertilitatii si cresterea sansei de a ramane insarcinata pe cale naturala sau artificiala.

Infertilitatea se defineste prin lipsa aparitiei sarcinii in decursul unui an de activitate conjugala fara folosirea vreunei metode de contraceptie. Este de retinut faptul ca in aceasta perioada de un an raporturile sexuale trebuie sa fie concentrate in perioada de ovulatie.

Contact

Inscrierea in programul „Ne dorim un copil” se poate face in cadrul Clinicii Ginestetica.
Adresa: Str. Tudor Vianu, nr. 9, Sector 1, Bucuresti

Tel: 021 230 25 69 / 0724 500 020

Iti recomandam si:

5 plante medicinale care iti sporesc fertilitatea

Mituri si adevaruri despre fertilitate

Metode pentru a spori fertilitatea

8 plante medicinale care ajuta la cresterea fertilitatii

Ce trebuie sa mananci in preconceptie

Foto@Shutterstock.com

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri