20 Noiembrie 2013 publicat în Preconceptie 8 share-uri

Infertilitatea este definita ca incapacitatea unui cuplu de a concepe un copil, dupa 12 luni de raporturi sexuale regulate si neprotejate. Insa, atunci cand sistemul de aparare al organismului nu mai reactioneaza in fata unor afectiuni sau boli, se produce un dezechilibru interior prin care este afectata si reproducerea.

Comunicat de presa

S-a constatat ca un sistem imunitar deficitar este vinovat pentru cele mai multe cazuri de infertilitate care afecteaza in prezent atat femeile, cat si barbatii. In cazul consultarii unui specialist, una dintre primele abordari ale acestei probleme de cuplu consta in desfasurarea de investigatii medicale pentru ambii parteneri.

Infertilitatea feminina si masculina

Un organism sanatos cu un sistem imunitar puternic contribuie la o buna fertilitate si la un sistem reproducator care functioneaza in parametri corespunzatori. Medicul epidemiolog si specialist Ropharma, Dr. Tania Bejan, explica diferentele dintre sexe, in ceea ce priveste problema infertilitatii:

“In cazul femeilor, imunitatea contribuie la procesul de ovulatie normala prin celulele esentiale care determina fecundarea ovulului si aparitia unei sarcini. Se intampla, totusi, atunci cand imunitatea organismului este scazuta, ca celule embrionare sa fie anihilate si embrionul sa nu se poata implanta in uter. Cauzele sunt legate de afectiuni imunologice care impiedica procesul natural de procreare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Terapia Bowen – tehnica neuromusculară care stimulează organismul să se vindece Endometrioza - boala pentru care diagnosticarea corectă poate să dureze chiar si 7-12 ani

In ceea ce ii priveste pe barbati, infertilitatea este legata de faptul ca sistemul imunitar poate functiona ca un inamic pentru organism, prin formarea unor anticorpi impotriva spermei. Aproape 10% dintre barbati se confrunta cu infertilitate din cauza acestor anticorpi”.

Stimularea fertilitatii prin alimente sanatoase

Alimentatia este unul dintre cei mai importanti factori care trebuie luati in considerare in cazul cuplurilor care se confrunta cu problema infertilitatii. In acest sens, o dieta echilibrata este foarte importanta in procesul de imbunatatire si fortifiere a sistemului imunitar. Pentru stimularea fertilitatii masculine si feminine se recomanda consumul de alimente proaspete, fructe si legume. Mai mult decat atat, exista o serie de alimente care, datorita substantelor nutritionale din compozitie, sprijina si stimuleaza functionarea optima a procesului reproductiv:

Cititi si:

7 Plante medicinale care stimuleaza fertilitatea

Foto familie fericita@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri