22 Noiembrie 2013 publicat în Preconceptie 3 share-uri

Infertilitatea este o afectiune care ia amploare in Romania, unde se estimeaza ca aproximativ 15 – 18% din populatia aflata la varsta fertila se confrunta cu imposibilitatea obtinerii unei sarcini, ceea ce inseamna – mai exact – ca unul din sase cupluri intampina dificultati in a avea un copil. Din fericire, experienta a aratat ca Fertilizarea in Vitro este o optiune viabila pentru cei care isi doresc copii, iar rata de succes a acestei proceduri creste considerabil atunci cand ea este asociata si cu tratamentul homeoterapic.

Comunicat de presa

Oricare component al balantei imune sau endocrine in exces sau in deficit va duce la o serie de evenimente cu impact asupra capacitatii fertile feminine. De obicei, se poate vorbi despre infertilitate atunci cand nu s-a reusit obtinerea unei sarcini dupa un an de contacte sexuale neprotejate la femeile mai tinere de 35 de ani si dupa 6 luni la femeile de peste 35 de ani.

In acest caz se ia in calcul o procedura de procreere asistata, care aduce cu ea o serie de etape premergatoare: eliminarea eficienta a produsilor de catabolism celular, drenajul limfatic si cel al spatiului extracelular, concomitent cu terapia de aport nutritiv – cu alte cuvinte, un tratament homeoterapic.

„Homeoterapia este recomandata inainte de inceperea tratamentelor pentru infertilitate (stimulare ovariana, inseminare intrauterina sau fertilizare in vitro) sau doar ca unica metoda de tratament. Cand vorbim de cazurile mai simple de infertilitate, nu se mai ajunge la Fertilizare in Vitro, sarcina putand fi obtinuta mult mai simplu si mai rapid prin intermediul Homeoterapiei Ginecologice doar dupa o simpla reteta urmata timp de cateva saptamani. Aceasta este o cale alternativa, mai aproape de natural, si totodata o modalitate acceptata de orice cuplu, chiar si de cele care refuza medicatia alopata”, a declarat Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar Obstetrica – Ginecologie in cadrul Clinicii Fertilia.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Endometrioza - boala pentru care diagnosticarea corectă poate să dureze chiar si 7-12 ani Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Terapia Bowen – tehnica neuromusculară care stimulează organismul să se vindece

In plus, Medicina Reglarii Fiziologice ia in calcul un aspect oarecum neglijat pana acum, si anume pregatirea viitorilor parinti pentru sarcina, dovedindu-se a fi un tratament eficient si complet pentru cuplurile care isi doresc un copil.

Cum functioneaza

Se stie ca dezvoltarea viitorului ovocit (ovul) care va fi fertilizat (natural sau prin una din metodele de reproducere medicala asistata) are loc intr-o perioada de 90 de zile, timp in care trece prin mai multe faze evolutive. De asemenea, viitorul spermatozoid care va fertiliza (la fel, natural sau medical asistat), are o perioada de maturare tot de 90 de zile. Este, deci, important ca in aceasta perioada homeostazia corpului sa functioneze perfect.

“Pentru a ajunge la acest deziderat, cu 3 luni inainte de o procedura de fertilizare, ambii parteneri trebuie sa inceapa o terapie de sustinere si imbunatatire a calitatii ovocitare, respectiv spermatice. Acest lucru este valabil atat pentru partenerii care nu au probleme deosebite de sanatate, dar mai ales pentru cei la care calitatea celor doi gameti nu mai este foarte buna”, spune domnul doctor George Vasilescu, medic primar ginecolog, specialist in infertilitate de cuplu.

Concret, Homeoterapia Ginecologica cuprinde o parte de detoxifiere (imbunatatirea activitatii mitocondriale celulare, “curatarea” spatiului intercelular, favorizarea eliminarilor – renale, hepatice, intestinale) si o parte de regenerare (aport de vitamine, minerale, oligoelemente). Produsele folosite apartin combinatiei dintre alopatia clasica si homeopatia clasica, in dilutii si concentratii diferite, dar si produse fitoterapice recunoscute pentru puterea lor detoxifianta si regeneranta.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri