Multe femei isi doresc sa ramana insarcinate, dar nu reusesc.
Multe femei isi doresc sa ramana insarcinate, dar nu reusesc. Ele se confrunta cu probleme fizice deoarece nu pot concepe un copil dar si cu cele psihologice. Apar sentimente de vina, frustrare, tristete, barbatul isi pune la indoiala virilitatea, iar femeia se simte neimplinita, devine obsedata de ideea de a ramane insarcinata si astfel actul sexual se transforma intr-o obligatie, nu mai este o placere. Aceste sentimente si trairi generate de imposibilitatea de a avea un copil duc la tensionarea relatiei de cuplu si de aceea cuplurile ar trebui sa consulte si un psiholog atunci cand se confrunta cu infertilitatea.
Un cuplu este considerat infertil daca, pe parcursul a doi ani de acte sexuale neprotejate, sincronizate cu perioada ovulatiei (perioada cea mai fertila a ciclului menstrual, situata aproximativ la jumatatea timpului scurs intre doua menstruatii succesive), nu reuseste sa conceapa un copil.
Infertilitatea nu este numai o problema a femeilor, si barbatii pot avea probleme de fertilitate in egala masura. In unele cupluri exista cate o problema de fertilitate de ambele parti.

Cauzele infertilitatii
La femei:
  • Obstructia trompelor uterine (in trompele uterine are loc fecundatia, si daca ele sunt obstruate, fecundatia nu are loc deoarece ovulul si spermatozoizii nu se intalnesc)
  • Infectii pelvine
  • Disfunctii ovulatorii (probleme ale ovulatiei)
  • Infectiile cu transmitere sexuala
  • Disfunctii hormonale
  • Varsta inaintata (peste 35 de ani)
La barbati:
  • Modificari ale spermei (calitatea, cantitatea, mobilitatea spermatozoizilor)
  • Disfunctii hormonale
  • Probleme ce afecteaza ejacularea (impotenta)
  • Infectiile cu transmitere sexuala
Infertilitatea la femeie
Daca incercarile tale de a avea un copil au fost nereusite, ar fi bine sa consulti un medic specialist in probleme de fertilitate. Acesta iti va face un examen fizic amanuntit, iti va preleva probe biologice (sange, secretie vaginala) pentru efectuarea eventualelor analize si va purta o discutie amanuntita cu tine despre modul de viata (consum de droguri, tutun, alcool), metode contraceptive utilizate, eventualele infectii cu transmitere sexuala avute.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume Vouchere noi pentru români. Cui va acorda Comisia Europeană 4.000 de lei, în a doua jumătate a anului

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri