Crezi ca pentru a avea o sarcina multipla este nevoie doar de o minune de la Dumnezeu si de predispozitia genetica a femeilor din familia ta pentru sarcinile multiple? Ei bine nu, mai multi factori contribuie la realizarea acestui mister al sarcinii gemelare.

Crezi ca pentru a avea o sarcina multipla este nevoie doar de o minune de la Dumnezeu si de predispozitia genetica a femeilor din familia ta pentru sarcinile multiple? Ei bine nu, mai multi factori contribuie la realizarea acestui mister al sarcinii gemelare.

Exista doua tipuri de gemeni: cei dizigoti si cei monozigoti. Gemenii dizigoti rezulta in urma fecundarii a doua ovule de catre 2 spermatozoizi; ei seamana foarte mult intre ei, dar nu sunt identici. Gemenii monozigoti se formeaza in urma fecundarii unui singur ovul de catre 2 spermatozoizi, ovulul fecundat se imparte in doua, rezultand 2 embrioni. Gemenii monozigoti sunt identici, dar sansele ca ei sa se nasca sunt doar de 25%, pe cand dizigotii au sanse de 75%.

Iata cativa factori care influenteaza posibilitatea de a avea o sarcina gemelara sau multipla.

Predispozitia genetica

Bineinteles ca probabilitatea de a avea gemeni creste daca in familia ta si alte femei au mai avut gemeni. Uneori a avea gemeni este ereditar, desi se spune ca doar gemenii dizigoti sunt influentati de predispozitia genetica. Daca ti s-a transmis o gena pentru hiperovulatie, ai sanse mai mari sa ai gemeni.

Varsta, greutatea corporala si inaltimea

Profilul ideal al mamei care are sanse mari sa aiba gemeni este o femeie la vreo 40-45 de ani, destul de inalta si un pic mai “plinuta”.

Daca esti o mamica mai in varsta (peste 40 de ani) ai sanse mai mari decat femeile tinere sa aduci pe lume gemeni, deoarece se crede ca organismul accelereaza procesul ovulatiei pe masura ce inaintezi in varsta si vei avea hiperovulatii. Dar, odata cu inaintarea in varsta, riscurile de avea avort spontan, probleme in timpul sarcinii sau ca bebelusii sa aiba anomalii cromozomiale cresc de asemenea.

Studiile recente au aratat ca mamele cu un indice de masa corporala de minim 30 (ceea ce inseamna obezitate) au sanse semnificativ mai mari sa nasca mai multi copii deodata.

De asemenea, femeile mai inalte au sanse considerabil mai mari decat cele scunde de a aduce pe lume gemeni.

Tratamentele pentru fertilitate

Descoperirile ce au avut loc in domeniul reproducerii si fertilitatii au crescut foarte mult frecventa sarcinilor multiple. Medicamentele care stimuleaza ovulatia, determinand hiperovulatie, sau fertilizarile in vitro, cand in uterul mamei se implanteaza mai multi embrioni, pot determina aparitia sarcinii multiple.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Susține-ți frumusețea din interior! Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante Tinerețe înseamnă fluiditate - iar pentru piele, tinerețe înseamnă acid hialuronic!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri