Igiena feminina este foarte importanta pentru prevenirea unor boli localizate la nivel genital. Menstruatia impune o conduita igienica femeii si la momentul actual exista pe piata suficiente metode igienice care sa-i asigure femeii tot confortul pe parcursul menstruatiei.

Igiena feminina este foarte importanta pentru prevenirea unor boli localizate la nivel genital. Menstruatia impune o conduita igienica femeii si la momentul actual exista pe piata suficiente metode igienice care sa-i asigure femeii tot confortul pe parcursul menstruatiei.

Acum exista o alternativa confortabila, sanatoasa si economica pentru clasicele tampoane sau absorbante folosite pe parcursul menstruatiei si aceasta este cupa menstruala.

Ce este cupa menstruala?

Cupa menstruala, dupa cum ii spune si numele, este o cupa confectionata din silicon medical 100%, cu peretii foarte moi, cu fund plat ce asigura golirea si curatarea acesteia cu usurinta. Cupa menstruala se introduce in vagin in timpul sangerarilor menstruale, putand fi golita de 2-4 ori pe zi (in functie de fluxul menstrual) si care poate fi reutilizata dupa sterilizare timp de aproape 10 ani, comparativ cu tampoanele si absorbantele care sunt produse de unica folosinta. Aceasta poate fi folosita si in timpul inotului, la mare sau in timpul unei bai relaxante etc. De asemenea cupa menstruala dispune de o serie larga de avantaje comparativ cu tampoanele si absorbantele, insa despre acestea vom vorbi mai jos.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut

Cum se utilizeaza cupa menstruala?

Este importanta folosirea corecta a cupei menstruale.

Spalati-va bine mainile cu apa si sapun inaintea folosirii cupei. Chiar si la prima folosire a cupei menstruale trebuie sa o sterilizati 5 minute prin fierbere, avand grija ca in vasul de sterilizare (care in prealabil a fost foarte bine curatit) sa puneti suficienta apa astfel incat cupa menstruala sa nu atinga fundul sau peretii vasului (se poate arde, deteriora etc).

Apoi cu mainile bine curatite rulati cupa in maini inainte de introducerea in vagin. Pentru o introducere mai usoara o puteti umezi cu putin apa sau pueti folosi un lubrefiant. Relaxati muschii vaginali si introduceti cupa, insa nu foarte mult. Spre deosebire de tampoane, cupa menstruala se pozitioneaza in vaginul inferior, insa nu iesita in afara pentru a nu aluneca sau a va incomoda, ci trebuie sa se afle in totalitate in vagin. Aceasta se va desfasura in interiorul vaginului si se va lipi de peretii acestuia. Spre deosebire de tampoane, nu lasa fibre si nici nu exista riscul sindromului de soc toxic.

Ai încredere în tine! Lucrurile se vor aranja exact așa cum îți sunt menite Când ai uitat să mai crezi în miracole, Universul îți oferă cele mai frumoase surprize! Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri