In special mamicile care planuiesc un copil pot urma aceasta dieta ce necesita schimbarea unor obiceiuri si acordarea unei atentii mai mari asupra frecventei sau cantitatii unor alimente in regimul zilnic.

In special mamicile care planuiesc un copil pot urma aceasta dieta ce necesita schimbarea unor obiceiuri si acordarea unei atentii mai mari asupra frecventei sau cantitatii unor alimente in regimul zilnic.

O viitoare mamica trebuie sa aiba organismul sanatos si pregatit pentru a intretine o sarcina, caci in primele saptamani cand mamica s-ar putea sa nici nu stie ca este insarcinata copilul din burtica mamei se dezvolta din nutrientii pe care aceasta ii are deja. In primele saptamani se dezvolta celulele de baza din care vor lua nastere organele, astfel ca cea mai mica anomalie care s-ar putea intampla la o varsta gestationala atat de frageda ar avea rezultate dezastruase privind viitoarele malformatii ale copilului.

Astfel ca daca o femeie isi doreste sa ramana insarcinata trebuie sa aiba grija sa isi pregateasca organismul corect si sanatos pentru o sarcina. Veti observa ca aceasta dieta are caracteristicile generale ale unui regim sanatos, punand insa accentul pe anumite alimente care contin o concentratie mare de acid folic, un element extrem de important in dezvoltarea celulara normala.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

Dieta in preconceptie

Pentru femeile care se pregatesc de o sarcina se recomanda scaderea aportului de grasimi, cresterea celui de proteine, de minerale, vitamine si moderarea glucidelor.

Ca sa detaliem, grasimile care trebuie scoase din alimentatie sunt cele preparate termic: prajelile (uleiul incins si preparatele care il contin), mezelurile etc. Unele alimente contin grasimi toxice cum ar fi margarina (chiar daca scrie pe eticheta ca este vegetala – cititi articolul “Unt versus margarina”), carnea si preparatele din carnea de porc, de vanat, de oaie. Nu se recomanda renuntarea totala la grasimi, caci unele dintre acestea sunt foarte importante pentru buna functionare a organismului, cum ar fi cele ce provin din peste, uleiuri vegetale precum cel de masline.

Se recomanda o usoara crestere a consumului carnii de pui sau peste (foarte bine preparate termic caci exista riscul de infectare parazitara mai ales in cazul unor specii de peste) si consumul a 3 oua pe saptamana. Ouale nu trebuie preparate oricum, ci ele trebuie consumate in asa fel incat sa mentineti cat mai crud galbenusul si preparat bine termic albusul: oua fierte moi sau oua ochiuri cu galbenusul moale. De ce aceasta? Pentru ca in galbenus se afla proteinele de cea mai buna calitate care sunt distruse prin preparare termica, de aceea se prefera galbenusul cat mai crud, iar albusul contine unele substante toxice care se inactiveaza prin preparare termica, astfel ca se recomanda prepararea lui fie prin fierbere, fie printr-o usoara prajire in ulei de masline. De preferabil este sa le consumati fierte.

Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri