Daca tu si partenerul v-ati decis sa aveti un copil, nu va grabiti inca, mai asteptati putin si da-ti ragaz sa-ti pregatesti organismul cu tot ce trebuie pentru dezvoltarea bebelusului.

Daca tu si partenerul v-ati decis sa aveti un copil, nu va grabiti inca, mai asteptati putin si da-ti ragaz sa-ti pregatesti organismul cu tot ce trebuie pentru dezvoltarea bebelusului.

In primul rand asigura-te ca toate sunt in regula acolo jos. Mergi la ginecolog si efectueaza analizele de secretii, testul Papanicolau pentru a vedea daca nu cumva ai vreo infectie asimptomatica de care nu stii. Deasemenea poti realiza si o ecografie abdominopelvina pentru a vedea cum sunt organele tale genitale, sa nu ai vreun chist ovarian de exemplu sau uter cu pozitie vicioasa etc. Mai pe scurt, asigura-te ca totul este O.K. si efectueaza deasemenea si consultul mamar.

Daca toate sunt in regula este timpul sa te gandesti la nutrienii principali care stimuleaza fertilitatea. Ia acid folic, il gasesti in suplimentele alimentare din farmacii sau in multivitamine. O cantitate de 0,4 mg de acid folic pe zi este suficienta pentru a scadea riscul de aparitie a unei anomalii de tub neural, cum ar fi spina bifida.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Este timpul sa renunti cu doua-trei luni inainte de a ramane insarcinata la consumul de alcool (nici macar un paharel din cand in cand) si fumat (stiu ca este greu, dar pentru sanatatea bebelusului merita efortul). Renuntarea la fumat te vizeaza atat pe tine, cat si pe partener sau celelalte persoane cu care interactionezi, s-a demonstrat prin studii de specialitate ca fumatul pasiv afecteaza fatul. Asadar, fereste-te sa mai stai in preajma fumatorilor cand acestia fumeaza.

Odihneste-te! Renunta la noptile nedormite, munca in exces sau petreceri. De acum incolo va trebui sa respecti programul de somn in fiecare noapte daca doresti un copil vioi si sanatos.

Mananca sanatos! Cauta sa umpli frigiderul numai cu alimente sanatoase, evita carnea afumata, mezelurile, mancarurile prajite sau de fast food, ci mizeaza mai mult pe carnea de pui si peste, pe fructe si legume. Este important sa te hranesti suficient si sa-ti pregatesti organismul pentru sarcina, dar atentie, aceasta nu inseamna ca trebui sa mananci pentru doi.

Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat


Nu uita de exercitiile fizice!
Este important ca macar jumatate de ora zilnic sa faci exercitii fizice usoare, antrenante, pentru a imbunatati circulatia sangelui si oxigenarea tesuturilor.

Aveti preferinte? Unii parinti doresc sa aleaga zodia copilului lor si pot face aceasta cu aproximatie premeditand perioada conceptiei. Daca aveti astfel de preferinte, este clar ca trebuie sa va informati suficient si sa calculati perioada conceptiei.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri