Orice femeie experimenteaza aceasta teama atunci cand momentul de a deveni mamica se apropie: fie a aflat ca deja este insarcinata, fie isi propune sa conceapa un copil.

Teama de a ramana insarcinata

Aceasta teama este firesca pentru orice femeie aflata in fata unei noutati, mai ales cand este vorba despre un eveniment atat de important ce are sa le schimbe intreaga viata.

Informarea pe aceasta teama ridica si mai multe semne de intrebare, iar teama creste din ce in ce mai mult. Aflarea posibilelor patologii care pot sa apara in sarcina, eventual lipsa unor vaccinuri (rubeola de exemplu) care trebuiau facute in preconceptie, simptomele, posibila pierdere a job-ului daca acesta este bazat pe crearea unui numar mare de clienti, toate acestea sporesc anxietatea viitoarei mamici.

Teama de nastere apare atat inainte de a concepe, cat si in ultimul trimestru de sarcina cand aceasta teama devine chiar un stres.

Un alt motiv de stres il reprezinta teama surplusului de kilograme, silueta care are de suferit, vergeturile care pot sa apara, latirea soldurilor, practic schimbarea fizica ce apare dupa sarcina.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin! Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari

Epiziotomia reprezinta un alt motiv de temere atat datorita durerii, cat si referitor la pierderea sensibilitatii sexuale.

Ce spun medicii si psihologii despre teama de sarcina?

Teama de sarcina este fireasca pentru femeile care se afla la prima lor experienta, ele avand nevoie de sustinerea barbatului iubit, dar si de cea a familiei si a prietenilor. Practic aceasta teama este destul de mare in zilele noastre pentru ca fiecare femeie are acces la multe informatii cu vesti mai bune sau mai rele despre perioada sarcinii si nastere, astfel incat ajung sa se teama de toate acestea.

Totusi, orice femeie simte in adancul sufletului sau ca trebuie sa fie mama, iar atunci cand va veni momentul si cand este pregatita cu siguranta va invinge orice teama.

Practic, aproape toate femeile care isi intemeiaza o familie trec cel putin o data prin experienta sarcinii si a nasterii si asa cum toate acestea au reusit, mai ales in zilele noastre cand medicina este atat de evoluata, practic teama de sarcina ar trebui sa fie mult mai mica. Sunt cupluri care isi doresc nespus de mult un copi, dar care nu au posibilitatea de a-l face datorita unor probleme de fertilitate. Sunt femei care se chinuie prin orice metoda sa poata da nastere unui copil, asadar psihologii sunt de parere ca teama de a ramane insarcinata este primul semn ca femeia incepe sa isi doreasca un copil. Apoi, urmeaza doar hotararea...

MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri