Atunci cand te simti pregatita sa ai un copil, iti doresti sa il concepeti cat mai repede.

Atunci cand te simti pregatita sa ai un copil, iti doresti sa il concepeti cat mai repede.

Multe cupluri vad ca pe o bucurie faptul ca pot face dragoste fara protectie, in dorinta de a concepe un copil. Multe dintre aceste cupluri ajung insa in cateva luni la concluzia ca a concepe un copil poate fi destul de dificil, realizare care este adevarata si care le umbreste buna-dispozitie.

Cauzele pentru care o femeie nu reuseste sa ramana insarcinata pot fi fizilogice sau patologice. In cazul in care o patologie atrage dupa sine infertilitatea, se recomanda consultul medical de specialitate pentru a restabili, daca este posibil, functiile organelor reproducatoare.

Sfaturi ca sa ramai rapid insarcinata

Pentru a ramane insarcinata in primul rand trebuie sa ai contacte sexuale in perioada ovulatiei. Pentru aceasta trebuie sa iti monitorizezi timp de mai multe luni ciclul menstrual, sa calculezi calendaristic ziua ovulatiei sau perioada fertila si de asemenea sa folosesti si un termometru pentru a masura temperatura bazala. Pentru a intelege cat mai bine pasii pe care trebuie sa ii urmezi, iti sugeram sa citesti si articolul: Descopera si tu ciclul fertilitatii tale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Bullying in randul copiilor – preventie si sfaturi

Mananca sanatos

Mananca multe fructe si legume, branzeturi si carne de peste. Este important sa iei un aport suficient de vitamine, minerale, acid folic si alti nutrienti daca vrei sa ramai insarcinata.

Este indicat sa opresti pilulele contraceptive, daca foloseai, cu un an inainte de perioada in care vrei sa concepi in copil. In caz contrar s-ar putea sa intampini reale dificultati in a concepe, mai ales daca luai anticonceptionale de peste 5 ani.

Daca este cazul, incerca sa te apropii de greutatea ideala. Aceasta pentru ca subponderabilitatea, dar si obezitatea pot influenta fertilitatea.

Incearca sa elimini stresul din viata ta, acesta afecteaza lantul endocrin si impicit si hormonii sexuali, ca atare stresul iti influenteaza fertilitatea.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri