Eu si sotul ne-am dorit foarte mult copii. Atunci cand ne-am hotarat sa ii facem, am constatat ca eu nu reuseam sa raman insarcinata. Pana atunci traiam cu impresioa ca o femeie poate ramane foarte usor insarcinata, avand in vedere rata avorturilor in cazul sarcinilor nedorite.

Asadar am crezut ca este suficient sa nu ma mai protejez pentru a ramane insarcinata. Insa... n-a fost chiar asa.

M-am dus la medic, am facut o serie de analize pentru a vedea daca nu am vreo problema de sanatate care sa rezoneze cu infertilitatea, insa nu am descoperit nimic important.

Sotul meu de asemenea a facut o serie de teste pentru a i se evalua functia fertila, insa nici el nu avea vreo problema evidenta...

Atunci medicul ginecolog ne-a zis ca trebuie sa vorbeasca foarte clar si deschis cu noi despre preconceptie. Ne-a pus o serie de intrebari care ne-a facut sa rosim pana in varfurile urechilor, dar avand in vedere conjunctura medicala si scopul de a avea un copil am raspuns amandoi cat am putut de sincer. In felul acesta medicul ne-a oferit cateva sfaturi remarcand niste greseli pe care noi le faceam in conceptie si culmea, ne-a spus ca sunt foarte comune, de aceea exista planingul familial, astfel incat cuplurile sa fie informate de cadre medicale specializate in fertilitate si psihologia de cuplu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

Adevarata perioada fertila

Eu imi calculam perioada fertila ca fiind a 14-a zi de la ultima sangerare, ceea ce s-a dovedit a nu fi asa in cazul meu. Perioada fertila trebuie calculata atat dupa calendar in functie de ciclul fiecarei femei, cat si prin intermediul masurarii temperaturii bazale in cazul unor ovulatii spontane, aparute mai devreme sau mai tarziu fata de calculul calendaristic. Asadar avea cinci zile la dispozitie sa concep in functie de perioada mea de ovulatie proprie pe care am invatat sa o calculez.

Kidz.ro va recomanda sa cititi si articolul: Descopera si tu ciclul fertilitatii tale pentru a sti cand este momentul sa concepeti un copil.

“Protejarea” spermei

Sotul meu se pregatea atunci cand stia ca urmeaza perioada fertila, iar cand spun “pregatea” ma refer ca perioada fertila era precedata de o perioada de cateva zile de abstinenta, pe principiul ca asa “protejam” sperma, cu gandul ca ar fi mai fertila. Din pacate greseam si de data aceasta, medicul ne-a spus ca din contra, daca el este mai activ, productia de spermatozoizi este stimulata. Inca o greseala pe care noi o faceam.

Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri