Fertilitatea si conceptia depind de foarte multi factori care rar sunt adunati in acelasi curs informational. Se intampla des ca atat cadrele madicale, cat si revistele de specialitate sa uite sfaturi simple, dar utile pentru o femeie aflata la o prima sarcina.

In zilele noastre se intampla des ca prima sarcina sa fie pierduta de cupluri care desi nu au probleme de sanatate, prezinta insa o carenta informationala.

Daca iti doresti sa concepi un copil iti oferim o serie de sfaturi importante atat pentru fertilitate, cat si pentru asigurarea unei sarcini fara probleme.

Cu peste un an si jumatate inainte de momentul in care va doriti sa concepeti un copil

Sfaturile ce urmeaza sunt poate dificile, dar pentru cei ce doresc sarcina fara probleme si copii sanatosi sunt poate chiar obligatorii.

Renuntarea la fumat

Atat femeia, dar si partenerul trebuie sa renunte la fumat cu cel putin un an si jumatate inainte de sarcina. Tutunul afecteaza atat calitatea spermei, cat si fertilitatea ambilor parteneri si calitatea unei viitoare sarcini. Nu este indicat ca mamica sa se reapuce de fumat pana la finalizarea perioadei de alaptare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Renuntarea la anticonceptionale

Este necesar sa renuntati la anticonceptionale cu asa mult timp inainte de a concepe un copil. Aceasta pentru a reduce riscul infertilitatii, a problemelor in sarcina si in dezvoltarea copilului. Puteti utiliza ca mijloc de contraceptie prezervativul sau... metoda coitusului interruptus.

Analize de specialitate

Luati contact cu un medic obstretician care sa va ghideze perioada de preconceptie si eventual sarcina cand va fi cazul. Trebuie sa faci hemoleucograma completa, analize de biochimie precum colesterol, trigliceride, LDL, HDL, bilirubina, transaminaze, uree, acid uric, creatinina, ferimia, calciu total, calciu ionic, magneziu. Trebuie sa mai faceti analize pentru a vedea de ce boli ale copilariei ati suferit, iar pentru cele care ies negative se va face vaccinare. Atentie!! Rujeola in sarcina poate provoca reale dezastre.

SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!   Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni

De asemenea se mai cere sumarul de urina, testul Babes-Papanicolau, sumarul de urina, analiza secretiilor, teste pentru virus hepatitic B si C.

Dieta

Se cere de asemenea adoptarea unei diete sanatoase. Eliminati din alimentatie mezelurile, preparatele prajite, grasimile saturate (unt, margarina din vechea generatie, carne de porc, semipreparate, cremele dulci din prajituri, prajiturile din comert, chiar si biscuitii – cititi eticheta produselor pentru a afla ce fel de grasimi contin). Alegeti o alimentatie bazata pe uleiuri naturale, nuci, alune, fructe proaspete, legume proaspete, supe si ciorbe, cereale integrale, lactate, carne de pui si peste - fiarta, la gratar sau preparata la cuptor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri