Perioada fertila reprezinta cel mai important indice al fertilitatii femeii. Cunoasterea perioadei fertile este utila atat pentru cele care doresc sa ramana insarcinate, cat si pentru cele care au in plan sa evite o sarcina.

Perioada fertila poate fi determinata prin mai multe modalitati, de aceea va sugeram sa cititi si articolul: “Descopera si tu ciclul fertilitatii tale”. Insa pentru femeile care au ciclu neregulat depistarea perioadei fertile este mult mai dificila. De aceea in special pentru aceste femei este recomandat testul standard de ovulatie, un test care poate detecta cu o precizie de 99% perioada ovulatiei si care poate fi facut de femeie acasa, fiind comod si usor de utilizat.

Ce este testul de ovulatie?

Acesta este un test care se utilizeaza asemanator cu testul de sarcina. El prezinta niste baghete incarcate cu indicatori speciali care masoara nivelul de hormon LH din urina. Astfel baghetele prezinta doua linii: una care arata ca testul este functional – linia martor – si alta care pozitiveaza testul, adica arata ca hormonul LH a crescut suficient de mult in urina, sugerand ca femeia incepe ovulatia. Pozitivarea testului nu asigura insa certitudinea ovulatiei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine!

Aceasta pentru ca hormonul LH are rolul de a produce ruperea foliculului in care se afla ovulul si eliberarea acestuia, insa nu intotdeauna foliculul se rupe si ovulul ramane astfel captiv - Sindromul Foliculului Luteinizant Nerupt.

Pentru efectuarea testului aveti nevoie de un recipient mic si curat in care sa colectati urina de dimineata, suficienta cat sa ajunga pentru efectuarea testului. Testul se face in fiecare zi pana la ovulatie.

Testul se incepe la aproximativ 7-8 zile de la incetarea menstruatiei, insa cel mai bine este sa urmati exact instructiunile specificate in cutia testului si sa va faceti un calendar al menstruatiei pentru a putea monitoriza foarte bine perioadele fertile. Un calendar relevand este cel cu peste 6 cicluri menstruale, asadar daca doriti sa concepeti un copil, este bine ca din timp sa va pregatiti un calendar menstrual.

Principiile de bază ale mașinii CNC Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste!

Testul de ovulatie se gaseste in farmacii fiind fabricat de mai multi producatori. Dezavantajul este ca baghetele testului sunt de unica folosinta, ele nu pot fi reutilizate si uneori poate reprezenta o investitie pentru cuplurile cu venituri modeste si probleme de fertilitate.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri