10 Octombrie 2011 publicat în Preconceptie 40 share-uri

Problemele de fertilitate sau infertilitatea se pot trata in anumite conditii cu plante medicinale care sporesc fertilitatea precum: urzica, coada soricelului, seminte de in, cubotica cucului, trifoi rosu, ideale pentru a le utiliza in preconceptie.

Se considera ca un cuplu are probleme de fertilitate atunci cand dupa un an de incercari nu au reusit sa conceapa un copil. Infertilitatea poate fi o problema atat a femeii, cat si a barbatului. Anumite disfunctii hormonale, metabolice, dar si unele infectii sau tulburari hormonale pot duce la infertilitate. Anumite disfunctii anatomice congenitale sau dobandite pot reprezenta de asemenea un substrat al infertilitatii.

Tratamentele pentru fertilitate sunt foarte diferite in functie de cauza care altereaza functia fertilitatii si depistarea cauzei poate necesita o gama larga de analize.

Insa pana la aflarea cauzelor principale care va impiedica sa aveti copii si pana la instituirea tratamentelor de specialitate va propunem sa folositi cateva plante care sporesc fertilitatea

Plante care stimuleaza fertilitatea

Urzica

Celebra planta medicinala care inteapa la atingere se pare ca nu prezinta efecte doar pentru frumusete si intarirea imunitatii. Urzica prezinta numeroase beneficii de care corpul nostru de poate bucura, printre care si sporirea fertilitatii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Terapia Bowen – tehnica neuromusculară care stimulează organismul să se vindece Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale

Se recomanda sa consumati o data la trei zile o mana de orzici fierte – eventual le puteti consuma alaturi de alte alimente in combinatii in care va plac. Zeama de la urzici se consuma de asemenea. Tratamentul dureaza 2-3 luni. Daca nu puteti procura urzici proaspete se recomanda orice produs de uz intern de la plafar pe baza de urzici (tinctura).

Semintele de in

Semintele de in sunt ideale pentru tranzitul intestinal, in special pentru trazitul la nivelul colonului. Detoxifica si intensifica persitaltismul, combatand constipatia. Totodata, semintele de in sunt utile si in stimularea fertilitatii. Recomandat este sa le consumati ca atare, in salate de cruditati – o lingura de seminte de in la o salata, o data la doua zile.

Ceaiul de coada-soricelului

Coada-soricelului: este o planta recunoscuta pentru multiplele beneficii pe care le aduce la nivelul organelor genitale feminine. Ceaiul de coada soricelului regleaza ciclul menstrual, faciliteaza ovulatia, previne infectiile vaginale si sporeste fertilitatea. Se recomanda o cana din acest ceai dimineata pe stomacul gol.

Digestie ușoară după o masă copioasă 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri