31 Octombrie 2011 publicat în Preconceptie 4 share-uri

Fertilitatea poate fi amenintata de mai multi factori ce pot exista in viata femeii care isi doreste un copil. Mai mult decat atat, anumiti factori pot duce la scaderea fertilitatii barbatilor.

In articolul curent vom discuta despre factorii care afecteaza fertilitatea feminina. In zilele noastre numarul femeilor care se plang de infertilitate sau care raman foarte greu insarcinate este tot mai mare. Sunt insa cativa factori nocivi care prin eliminare duc la recapatarea functiei fertile a femeii.

6 factori care afecteaza fertilitatea feminina

Afectiunile

O serie de afectiuni fac ca femeia sa nu reuseasca sa conceapa un copil. De multe ori aceste afectiuni sunt descoperite tocmai atunci cand femeia cere investigatii pentru a afla de ce nu poate ramane insarcinata. Iata ce trebuie sa investigati cat mai repede daca ati hotarat ca doriti sa concepeti un copil:

- afectiuni endocrine. Faceti analize hormonale dar si ecografie pentru a afla informatii despre sanatatea ovarelor, a tiroidei, a hipofizei si eventual daca acestea sunt perturbate despre restul axului endocrin. Orice afectiuni hormonala de acest gen poate da infertilitate. Desigur, afectiunile hormonale contribuie la un ciclu menstrual neregulat sau amenoree.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

- diabetul si alte boli cronice;

- infectii genitale;
- anomalii genetice;

Contraceptivele hormonale

Daca ati luat contraceptive hormonale pe o perioada mai lunga de 3 ani atunci functia fertila v-a fost afectata. Uneori este nevoie de ani dupa intreruperea anticonceptionaleleor hormonale ca o femeie sa isi recapete functia fertila.

Fumatul

Fumatul afecteaza fertilitatea si sanatatea organelor genitale. Mai mult decat atat, fumatul poate afecta dezvoltarea ovulului, ceea ce poate duce la o posibila sarcina cu malformatii ale fatului chiar si dupa renuntarea la fumat. Desigur, conteaza numarul de tigari fumate pe zi si perioada de cand femeia respectiva fumeaza. In tot cazul, daca v-ati hotarat sa aveti copii este indicat sa renuntati la fumat cu cel putin un an inainte de a concepe copilul.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri