24 Mai 2013 publicat în Sarcina 36 share-uri

In timpul sarcinii, nevoile nutritive ale organismului cresc, pentru a asigura dezvoltarea unei noi fiinte umane.

Va prezentam o serie de nutrienti esentiali pentru buna dezvoltare a fatului, care trebuie sa fie asigurati la un nivel optim in timpul sarcinii, prin dieta si suplimente.

O dieta echilibrata in timpul sarcinii, care sa cuprinda toate principiile alimentare (inclusiv vitamine, minerale si fibre din fructe si legume crude) este necesara pentru cresterea fatului. Cu toate acestea, anumite vitamine necesita sa fie suplimentate, tinand cont de sfatul medicului ginecolog.

Anumiti nutrienti precum fierul si acidul folic pot fi insuficienti pentru a acoperi “cerintele”, in sarcina, chiar in conditiile unei diete cat se poate de ”perfecte”.

6 Nutrienti esentiali in sarcina

1 Fierul

Necesarul de fier este ridicat in timpul sarcinii, deoarece volumul sangvin creste, pentru a suplimenta placenta. Fierul intra in compozitia hemoglobinei din hematii (globulele rosii), substanta care transporta oxigenul catre toate celulele din organismul mamei si al fatului. De asemenea fierul este implicat in procesele metabolice si antioxidante din organism, dar si in sinteza ADN-ului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

O dieta saraca in alimente bogate in fier sau nesuplimentata adecvat cu fier, duce la aparitia anemiei la mama, care va afecta dezvoltarea si oxigenarea fatului- indeosebi in ultimul trimestru de sarcina cand nevoile lui sunt mai crescute.

Surse alimentare pentru fier:
- Carnea
- Galbenusul de ou
- Legumele cu frunze verzi (spanac, broccoli, salata verde, patrunjel, ceapa verde)

Foto@Depositphotos


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri