24 Mai 2013 publicat în Sarcina 36 share-uri

In timpul sarcinii, nevoile nutritive ale organismului cresc, pentru a asigura dezvoltarea unei noi fiinte umane.

2 Acidul folic

Acidul folic sau vitamina B9 se gaseste in alimente sub forma de folati.

La adult, acidul folic intervine in sinteza ADN-ului, are rol protector impotriva bolilor cardio-vasculare, a cancerului colorectal si de san, precum si impotriva dementei.

Acidul folic este un element vital in sarcina, deoarece previne aparitia unor malformatii ale tubului nervos la fat: spina bifida, anencefalia.

Un rol protector s-a atribuit acidului folic in sarcina si impotriva aparitiei preeclampsiei, o complicatie a mamei amenintatoare pentru fat, care se poate naste prematur.

Surse alimentare de acid folic sunt:
- Legumele cu frunze verzi
- Citricele
- Leguminoasele (soia, mazare, fasole, naut, linte)
- Carnea
- Nucile
- Cerealele integrale

Suplimente cu acid folic se pot lua, incepand cu cel putin o luna inaintea sarcinii si pe toata durata sarcinii, in functie de recomandarile medicului ginecolog. In timpul sarcinii, o femeie are nevoie de 600mcg/zi de acid folic.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni

Foto@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri